Българско участие има и тази година на полуфинала на световния

...
Българско участие има и тази година на полуфинала на световния
Коментари Харесай

Българка отново на полуфинал за избор на най-изявените млади личности в света

Българско присъединяване има и тази година на полуфинала на международния формат „ Най-изявените млади персони на света за 2019 година “ (The Outstanding Young Persons of the World, TOYP), проведен от Junior Chamber International (JCI). Психологът Катерина Ковачева, която работи във Фондация " За нашите деца " доближи полуфинала въз основа на оценката на интернационалното жури, откакто през месец май тази година националното жури я отличи измежду най-изявените млади персони на България за 2019 година
От през днешния ден до 26 август на страницата на програмата всеки може да даде своя глас за българката, като отвори фотографията й и натисне бутона „ Like “. Вотът на публиката ще бъде взет поради при избора на Най-изявените млади персони на света за 2019 година, дружно с оценката на интернационалното жури.
Катерина Ковачева беше отличена измежду най-изявените млади българи за 2019 година в категория „ Принос към децата, международния мир и/или човешките права ” на специфична гала, провела се на 4 юни в столицата. След признанието у нас тя бе номинирана в международния формат на програмата и към този момент е измежду 20-те полуфиналисти всред стотици номинации от целия свят. Така Катерина Ковачева става третата българка в петгодишната история на програмата в България, която ще се бори за място в топ 10 на „ Най-изявените млади персони на света “. През 2017 година доцент Йорданка Глухчева (БАН) доближи до полуфинала на интернационалния формат на програмата (в категория „ Иновация в медицината “), а през 2015 година София Калинова бе измежду отличените топ 10 поради непрестанната й активност в отбрана на правата на глухонемите в България (категория „ Хуманитарно и/или доброволческо водачество ”).

Като психолог във Фондация „ За нашите деца “, Катерина Ковачева целеустремено работи по няколко разнообразни посоки – предварителна защита на изоставянето на новородени; образование на кандидат-осиновители; социализиращи и развитийни действия за деца, настанени в институции и приемни семейства; психическо консултиране за фамилии с осиновени деца; разпространение на осиновителната тематика посредством издание на публикации и медийни изяви. Целта на нейната работа е да се отстрани стигмата към осиновяването в България, както и да се понижи броят на изоставените деца в България и да се усили броят на осиновяванията.

Десетте най-изявени млади персони на света за 2019 година ще бъдат оповестени и ще получат своето отличие на публична гала през месец ноември в Талин, Естония, по време на Световния конгрес на JCI.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР