Българско обединение на шофьорите пресмята, че в следствие от решението

...
Българско обединение на шофьорите пресмята, че в следствие от решението
Коментари Харесай

Новите тол такси ще взимат от джоба на всяко семейство 500 лева през 2023 година

Българско обединяване на водачите пресмята, че в резултат от решението за нарастване на таксите в тол системата ще ощети с миниум 500 лева всяко едно четиричленно семейство единствено за 2023 година
Припомняме, че решението на Министерски съвет на 22.06.2022 година планува нарастване на тол таксите на две стъпки, както и да се включат към платено прекосяване всички второкласни пътища.
От Българско обединяване на водачите са създали калкулации на база 20% комерсиална надценка (една от най-малките) и на база 100% комерсиална надценка, за това с какъв брой лв. ще се оскъпи живота на всеки един живеещ в България българин за година, като за базисни данни са употребили, че приходите от тол такси за 2023 година планувани 520 милиона от Министерство на регионалното развитие.
Общо популацията на България ще заплати 400 милиона тол такси, на годишна база, от плануваните 520 милиона, плюс цената на винетките за ППС под 3.5 т. От тези калкулации ще видите, че едно четиричленно семейство, ще заплаща най-малко, към 500 лева допълнително за артикули и услуги, единствено за 2023г., единствено и само, заради увеличената тол такса.
От Българско обединяване на водачите обръщат внимание, че решението на Министерски съвет (МС) от 22.06.2022г. ще окаже голямо въздействие върху качеството на живот на българите през 2023 година и за напред. На фона на тази сума понижението на винетката за МПС до 3.5т. с 10 лева, наподобява като смешка.
Също по този начин напомнят, че в целия Европейски съюз (ЕС), единственият второразреден път, за който се дължи такса за прилагане, е в Белгия, и е единствено един единствен. "Но в България към този момент цялата второкласна пътна мрежа ще е платена, може би тъй като е по-хубава... "
Освен това цената за километър прекосяване по магистрален път за МПС над 12 т. и с повече от 4 оси ще коства 35 ст., тъкмо толкоз, колкото коства в Германия по немските автомагистрали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР