Българският юношески национал Никола Илиев донесе шампионската титла на отбора

...
Българският юношески национал Никола Илиев донесе шампионската титла на отбора
Коментари Харесай

Българският юношески национал Никола Илиев донесе титла на Интер

Българският младежки национал Никола Илиев донесе шампионската купа на тима на Интер (Милано) при младежите или Кампионато Примавера (до 19 години), както е известно в Италия и по света.

Във финалната среща Интер се наложи с 2:1 над Рома след продължения, като роденият в Русе нападател беше прецизен в 97-ата минута, оформяйки крайния резултат. Финалната намира се състоя на стадион " Мапей " в Реджо Емилия.

Отборът на Рома поведе в резултата в 70-ата минута, когато Хавиер Викарио се извиси и вкара с глава зад вратаря Уилям Ровида. Интер отвърна 10 минути по-късно посредством Чезаре Касадей, който не остави шансове на вратаря на Рома след съвършено подаване на Франко Карбони.

Мачът отиде в продълженията и в тях блесна головият усет на Никола Илиев. Най-напред той удари горната греда, само че в 97-ата минута след чудесна композиция с другата запаса Ян Зуберек прониза стража на римляните Мастрантонио.

До края на мача тимът на Рома, воден от Алберто де Роси, упражни сериозен напън, само че отбраната на Интер не позволи попадение. Така Интер, този път воден от Кристиан Киву, печели шампионската купа при 19-годишните за 10-и път и става първият клуб, който стига тази численост титли в шампионата Primavera1.

Авторът на първия гол за Интер Чезаре Касадей пък беше определен за състезател на мача.

Така Никола Илиев става третият българин, който е първенец в юношеска възраст в Западна Европа тази година. Най-напред Неджиб Хаджъ победи с купата на Германия при 17-годишните с тима на Шалке’04, а по-късно Димо Кръстев подвигна Купата на Италия в същата възраст до 19 години с тима на Фиорентина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР