Българският волейболен треньор Радостин Стойчев даде обширно интервю за NOVA,

...
Българският волейболен треньор Радостин Стойчев даде обширно интервю за NOVA,
Коментари Харесай

Радо Стойчев: Много е лошо, че публиката я няма в залата

Българският волейболен треньор Радостин Стойчев даде обстойно изявление за NOVA, в което разяснява представянето на националния тим в Лигата на Нациите, както и тревожният отлив на публиката.

„ Винаги с огромно внимание проследявам националния тим. Това ми е работата. Не единствено нашия тим, всички тимове и огромни събития. Това, което се случва е тъжно. Тъжно е, тъй като от огромните искания, които имахме за волейбол на международно равнище, не остана нищо. Играем равностойно, че даже губим, от тимове като Австралия и Япония.”

„ Друга форма с изключение на добър разбор и работа не знам. Надявам се националният тим да откри верния път на работа преди олимпийската подготовка.”

„ Ако започнеш да приемаш провалите, там някъде се губи смисълът за спорта. Португалия и Китай не са тимове, с които би трябвало да се съпоставяме, без значение от събитията. Италия го показва. Италия е тук без доста от главните си състезатели, Зайцев, Османи (Хуанторена), все пак Италия има образ и някакъв жанр на игра. Това им разрешава без особени характерности да реализират резултати, това е моделът, към който би трябвало да се стреми България.”

„ На него (Силвано Пранди) му е мъчно, доста му е мъчно. Не знам от кухнята какво е ситуацията. Виждат се справедливи компликации пред тима и самия него. В интерес на тима е да излезе от тези компликации. Състезателите са задоволителни съгласно мен, имаме доста играчи по постове, като посрещачи, с включването на Цецо и като диагонали, центрове да не приказваме. Като материал има, чака ги работа и сигурно работата не би трябвало да е безредна, а ясна и целенасочена.”

„ Пранди познава тима, познава доста от играчите, с доста от тях е работил предходните години. Не е елементарно, нека откри верния метод.”

„ В сегашния миг България няма причини за Олимпиадата. Но има задоволително време до квалификацията. В един подобен мач на процедура ще би трябвало да победим Бразилия. В един подобен мач не постоянно побеждава най-хубавият. Ако мачът се приготви по верния метод, качеството дава отговор, имаме шансове. Бразилия не е тимът от преди 10 години, това е тим, против който доста играят равностойно и го побеждават.”

Стойчев разяснява и отливът на българската аудитория от волейболните зали и аргументите по тази причина „ Това е доста неприятно. За Варна предходните години бе невероятно човек да си вземе билет, без значение кой играе. Този отлив се дължи само и единствено на резултатите, хората се обезверяват, че може да се случи нещо хубаво.”

„ Като не играе български тим, би трябвало да има организация, шоу. Вчера за първия мач може би бях един от дребното, които си бяха купили билет. Това е тъжно. Трябва да се провежда по различен метод.”

„ При нашите мачове, хората се асоциират доста леасно към един побеждаващ тим. Към това може да се стремим. Дължи се на неналичието на организация. В актуалния свят би трябвало да успеем да напълним една такава зала без никакъв проблем.”

„ Не е срамно даже да крадеш хрумвания, в противен случай, доста е значимо. Еталон в това отношение е Полша. В Полша е наслаждение да влезеш в зала да гледаш волейбол, Там спортното събитие стартира към час и половина преди самия мач, от време на време приключва доста след края на самия мач. Затова се грижат експерти. Хората отиват с задачата да се забавляват и да видят волейбол. Това е моделът, към който да се стремим. Това е изцяло постижимо.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР