Българският вицепрезидент Илияна Йотова отново фокусира вниманието върху себе си

...
Българският вицепрезидент Илияна Йотова отново фокусира вниманието върху себе си
Коментари Харесай

Фалшиво и лицемерно

Българският вицепрезидент Илияна Йотова още веднъж концентрира вниманието върху себе си с подправени и лицемерни изказване по време на срещата на страните от формата за политически разговор Б9, която се състоя в словашката столица Братислава. Съвсем ненадейно и в прорез с нейните демонстрирани у нас разбирания за войната в Украйна, в изявлението си тя осъди намерено съветската експанзия в Украйна и прикани за незабавното евакуиране на съветските сили от суверенната територия на украинската страна.
" Какъв би трябвало да бъде методът ни към Украйна? Продължаване на поддръжката за Украйна, обезпечаване на ясна вероятност за евентуално участие в НАТО, когато изискванията го разрешават, основаването на съвет НАТО-Украйна ", уточни българският вицепрезидент.
По думите на Йотова растящите провокации и закани изискват всеобхватна тактика за района на Черно море. Вицепрезидентът акцентира нуждата от общ метод към страните от Западните Балкани, които също са обект на дестабилизиращи дейности. " Трябва да продължи поддръжката за сътрудниците в риск от района на Черно море и Западните Балкани - Босна и Херцеговина, Грузия, Молдова ", съобщи Илияна Йотова.
Вицепрезидентът акцентира уговорката на България за 2% разноски за защита от Брутният вътрешен продукт.
Йотова за подред път показва извънредно нечестни двойни стандарти. В България
тя се прави " миротворец " и " зложелател на партиите на войната ". Прави подправени внушения, че новото държавни управления е " държавно управление на войната ", а пред европейските водачи се прави на евроатлантик и същински съперник на режима на Путин. Същите двойни стандарти ползва и шефът й - Румен Радев. Крайно време е европейските водачи и политици да престанат да се държат дипломатично към българския президент и вицеприезидент, и ясно да ги накарат да заявят позициите си, които да бъдат подкрепени от реципрочни дейности. 
Вицепрезидентът Илияна Йотова взе присъединяване в срещата в словашката столица Братислава на страните от формата за политически разговор Б9. Държавните ръководители на България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разискаха подготовката за срещата на върха на Алианса през юли във Вилнюс. Основна тематика на полемиката беше войната в Украйна. > от Фактор.бг
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg