Българският Ветеринарен Съюз /БВС/ е изключително притеснен от множеството сигнали

...
Българският Ветеринарен Съюз /БВС/ е изключително притеснен от множеството сигнали
Коментари Харесай

Ветеринари предупреждават: Не купувайте Ивермектин за лечение, силно токсичен е


Българският Ветеринарен Съюз /БВС/ е извънредно обезпокоен от множеството сигнали за всеобщо търсене на "Ивермектин " по клиники и хранилища за ветеринаромедицински артикули.

Засиленият интерес към това лекарство е подбуден от съмнение на проф. доктор Иво Петров пред Българска национална телевизия, че този препарат, който се употребява за краста, дава очаквания за лекуване на COVID-19.

"Ивермектин "-ът е лекарствен артикул с противопаразитно деяние. Във ветеринарната медицина се употребяват доста от продуктите от групата на "Ивермектина ".

Той е мощно отровен препарат и доста елементарно може да се предозира.

Неправилната всеобща приложимост на "Ивермектин " може да докара до по-страшни последствия за хората, даже гибел, декларират от Ветеринарния съюз.

"Категорични сме, че едно лекарство, преди да бъде пуснато за приложимост от даден вид-човек или животно, бива тествано неведнъж и едвам по-късно биват определяни неговите показания, противопоказания и дози ", декларират от БВС.

В Австралия сега изследват резултата на това лекарство. Проучванията обаче са в лабораторни условия на клетъчни култури, които са инфектирани с вируса. Това стана ясно на постоянния брифинг в Министерски съвет през днешния ден от думите на началника на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Дадено е, че унищожава в огромен % вируса за 48 часа. Все още е в доста начална фаза това изследване, с цел да се стигне до клиничната му приложимост. Но ние доста деликатно следим, тъй като това лекарство е доста всеобщо. В целия свят го има, в това число и в България има възможости за произвеждане и то в доста огромни количества ", съобщи ген. Мутафчийски. /БНТ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР