Българският туризъм става все по-конкурентен заради високото качество на предлаганите

...
Българският туризъм става все по-конкурентен заради високото качество на предлаганите
Коментари Харесай

Ангелкова: Туризмът ни е на високо ниво

" Българският туризъм става все по-конкурентен поради високото качество на предлаганите услуги и огромното им многообразие. Изтеклата година бе изпълнена с доста провокации и белязана от банкрута на най-големия английски туроператор, само че все пак секторът продължи да дава резистентен принос за стопанската система на страната “.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща в Брюксел с Карлес Мосо, заместител общоприет шеф на Генерална дирекция " Конкурентоспособност “ в Европейската комисия, оповестиха от Министерството на туризма.

" Европа продължава да бъде водеща туристическа дестинация в света, само че е належащо да развиваме непрекъснато нейния капацитет “, акцентира министър Ангелкова.

Двамата събеседници разискаха ролята на бранша за устойчивото развиване на европейската стопанска система – туризмът генерира 10.3% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз и основава над 27 млн. работни места. Коментирана бе и значимата роля на новите технологии и дигитализацията за туристическата промишленост.

" Създадени са извънредно потребни приложения за туризъм и те би трябвало да са в помощ на от ден на ден туристи, търсещи нови обекти и непознати места ", означи министър Ангелкова.

Тя се спря в детайли на оповестения през предходната седмица от Министерството Механизъм за поощряване на проведения туризъм посредством реклама. Целта е опазване и разширение на позицията на България като търсена дестинация посредством повишение успеваемостта на маркетинговите действия и стимулиране на директните продажби на туристически пакети.

Целеви пазари по плана са Русия, Англия, Германия, Полша, Унгария, Чехия и Словакия, а бюджетът му - 15 млн. лева с Данък добавена стойност. Резултатите ще се регистрират на база осъществени нощувки в местата за настаняване, включени в Единната система за туристическа информация, която институцията вкара.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР