Българският треньор Петър Гайдаров официално бе назначен за треньор на

...
Българският треньор Петър Гайдаров официално бе назначен за треньор на
Коментари Харесай

Петър Гайдаров ексклузивно пред ТОПСПОРТ за предизвикателството Байерн

Българският треньор Петър Гайдаров публично бе назначен за треньор на юношеската групировка на Байерн до 16 години. Специалистът стартира работа в Кампуса от новия сезон. В работата на наставника ще му оказва помощ забележителен спортно-технически щаб.

Петър Гайдаров е роден през 1991 година в Пазарджик, където пораства до 8-та си година. След това фамилията му се реалокира и живее в Инголщад, където обитава и сега. Въпреки че е единствено на 29 години той има приключени специалности - IT експерт и бизнес управител.

От 11 години е футболен треньор. Преди 2 сезона поема тима на Нюрнберг до 17 години. Работата му при франките е извънредно сполучлива и той попада във фокуса на редица от огромните футболни клубове в Германия. В последна сметка идва предлагането на хегемона в страната Байерн (Мюнхен), което той приема.

Очакванията са скоро Петър Гайдаров да придобие единствения лиценз, който му липсва - UEFA Pro.
 Снимка 527001
Източник:

29-годишният експерт даде малко изявление особено за ТОПСПОРТ:

Какви са задачите, които Байерн ви сложиха?

- Основната цел, несъмнено, е да работя с моя функционален и треньорски екип, с цел да осигуря допустимо най-хубавото развиване на всеки обособен състезател. С други думи, да координираме построяването на концептуална работа, с която да се пистигне оптимален триумф. Точно този оптимален триумф желая да реализирам всеки ден посредством подробна и професионална работа. Да го усъвършенствам или пренастройвам още веднъж и още веднъж. Ако развиването е налице, тогава резултатите и положителното място в класирането ще дойдат естествено с времето.

Каква е вашата философия за футбола?

- Искам топката да се движи бързо и по този начин да се стигне до гол. Фазата на лишаване на топката би трябвало да бъде допустимо най-кратка. Държа тимът ми да стигне бързо до противниковата врата. А смелата и дейна отбрана е в главната на това. Когато топката е в моя тим, целта е да вкараме допустимо най-бързо, само че и да имаме добър баланс в отбрана. Не желая тимът ми да владее топката за неопределен срок. Желанието ми е играчите бързо да стигнат до последната третина на игрището и да основават голови положения. С тази концепция и философия, считам, че футболистите развиват най-бързо играта си, а също така нрав и атлетизъм. Динамиката във футбола пораства непрекъснато. Играчите стават все по-бързи и по-бързи. Колкото по-добри и бързи решения могат да взимат, толкоз по-успешни ще са в последна сметка.
 Българин пое юношите на Байерн до 16 години
Българин пое юношите на Байерн до 16 години

Вижте кой е той

От кои треньори се учите?

- Не мога да кажа, че имам обичан треньор. Има доста разнообразни хрумвания, персони и предписания за триумф. Намирам доста треньори за забавни и се изучавам от някои от тях. Важно е обаче да имаш лична еднаквост, която да е достоверна. Бих споделил, че концепцията ми за играта е доста сходна на тази на Юлиан Нагелсман и Юрген Клоп.

Какво е нужно, с цел да стигнеш до един от най-великите клубове като Байерн?

- Бих споделил всичко. Съвременният треньор би трябвало да има всичко. Абсолютна дисциплинираност, придирчивост, мотивация, преданост, пристрастеност, профилирани знания. Също по този начин и подчертана персона със мощни страни в обществените умения, както и съпричасност към играчите. Мисля, че едно от най-важните качества е способността за работа в екип. Всеки треньор е толкоз мощен, колкото са и обкръжението и играчите му. Ако съумеете да свършите добра работа като колектив, всеки ще се възползва от това.

Бихте ли привлякъл български гений в Байерн?

- Ако има задоволително футболни качества, тогава на драго сърце. Доколкото ми е известно, в тима, който ще повеждам има българин (б.а. Валентин Йотов, който е част от академията на баварците от 2018 година).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР