Българският треньор Ивайло Петев беше избран днес за селекционер на

...
Българският треньор Ивайло Петев беше избран днес за селекционер на
Коментари Харесай

Българин стана селекционер по футбол на Босна и Херцеговина

Българският треньор Ивайло Петев беше определен през днешния ден за селекционер на националния тим по футбол на Босна и Херцеговина. Той беше един от двамата съществени претенденти за поста, дружно с локалния любим Сергей Барбарез. Изборът обаче се проточи над месец и половина и бе отлаган по разнообразни аргументи.

В Изпълнителния комитет на босненската футболна федерация бе настъпило разединение по въпроса кой ще е идващ народен селекционер. Една част от членовете желаеха това да е Барбарез (бивш нападател на " Хамбургер ", " Байер ", " Борусия ", Дортмунд и др.), зад чиято кандидатура стояха огромна част от футболните почитатели в страната. Те подкрепяха настояването си и с довода, че Петев е изцяло чужд в Босна и Херцеговина, а и няма изключително впечатляващи триумфи като треньор. Останалите членове на Изпълкома обаче държаха на 45-годишния българин, като акцентираха на собствен ред, че Барбарез пък няма никакъв треньорски опит.

В последна сметка, по време на днешното гласоподаване Петев събра най-вече гласове и публично беше назначен за правоприемник на освободения в края на предходната година Душан Байевич. Пред българина е сложена като непосредствена цел положително показване в тазгодишното издание на шампионата Лига на нациите и класиране на международното състезание в Катар през 2022 година В квалификациите за Мондиала босненците са в група със международния първенец Франция, Украйна, Финландия и Казахстан. Петев ще има опцията също по този начин да работи с най-големите звезди в досегашната си кариера - Един Джеко ( " Рома " ), Миралем Пянич ( " Барселона " ), Сеад Колашинац ( " Шалке 04 " ), Раде Крунич ( " Милан " ), Един Вишча ( " Истанбул Башакшехир " ), Ермин Бичакчич ( " Хофенхайм " ), Мухамед Бешич ( " Евертън " ) и други

Това ще е втори народен тим, който ще води Петев през треньорската си кариера, след този на България (2014 - 2016). Най-големите му триумфи обаче са на клубно равнище, и то единствено в " Лудогорец " - две трофеи на България, купа и суперкупа на страната. Бил е вицешампион на Хърватия с " Динамо " (Загреб) и на Кипър с АЕЛ (Лимасол). В чужбина е работил още в " Омония " (Кип), " Ал Кадисия " (С.Арабия) и за последно в полския " Ягиелония ", до юли м.г. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР