Българският тенисист Антъни Генов направи сензационни разкрития пред колегите от

...
Българският тенисист Антъни Генов направи сензационни разкрития пред колегите от
Коментари Харесай

Български тенисист разкри сензация за Надал и призова: Спрете правата на Джокович!

Българският тенисист Антъни Генов направи сензационни разкрития пред сътрудниците от БЛИЦ. Миналата седмица той тренира с Доминик Тийм, а през тази ще бъде с Андрей Рубльов. Междувременно за него е всекидневие да бъде в компанията на топ състезатели, а по този метод знае и всичките им секрети.

Генов описа за проблемите на Тийм и за какво сега не се намира в най-хубавата си форма. Разкри по какъв начин испанската тенис система убива доста гении, макар че на повърхността всичко е блестящо. И направи закачлив апел - правата на Джокович, Надал и Федерер да бъдат спрени.

- Антъни, къде си в този момент? Как си?
- Бях на подготовка във Франция. Миналата седмица бях в Испания. Много пътешестване.

- Разкажи за всичко забавно в последно време към теб.
- През последната седмица имаше доста забавни неща за мен. Направих самостоятелни тренировки с Доминик Тийм и моя треньор. Бяхме в Барселона. Направихме няколко тренировки. След това отпътувах за Франция и упражнявах с някогашен топ 100 състезател. Станаха хубави неща. Другата седмица имам планувани тренировки с Андрей Рубльов и Душан Лайович.

- Какви са ти усещанията от Тийм?
- Той е човек, който доста се труди. Аз бях впечатлен от метода, по който се движи по корта. Сега се завръща от травма в китката и не удряше топката с толкоз мощ, колкото чаках. Винаги беше по-активен. Беше чест да имам такава неповторима подготовка, това е първенец от Големия шлем. И още нещо, което ми направи усещане. Той доста се грижи за опазването на нашия свят. Бутилките му вода бяха стъклени, нямаше пластмаса. Всичко трябваше да бъде чисто към нас. Не искаше въобще да замърсява. Ако повече хора вършат това, ще живеем в доста по-добър свят.

- Това демонстрира отношение. Смяташ ли, че когато някой е достигнал на такова равнище, той го е направил точно поради сходен метод на мислене?
- Разбира се. Дисциплината е доста значима както в тениса, по този начин и в живота. Той е огромен пич, само че и голям експерт. Той играеше с голямо почитание против мен, нищо, че съм момче, което занапред се пробва да пробие в тениса. Това ми достави голямо наслаждение.

- Ти загатна за травмата му. Нещо съответно, което ти направи усещане?
- Доминик сега не е в най-хубавата си форма. Той загатна, че не се усеща удобно и в тренировките. Не е на 100% сигурен в тялото си, самочувствието му не е по този начин, както би трябвало. Но съм сигурен, че той ще завоюва още доста трофеи - по метода, по който мисли и се развива, травмата е нещо доста малко. Той е доста огромен експерт. Много бързо ще го забележим по какъв начин ще се завърне в нашия спорт.

- Ти тренираш с доста звезди. Какви са техните мнения за играта ти?
- Душан Лайович ми е давал доста препоръки. Казва ми, че имам време, млад съм, да не се слагам под стрес. Той ми споделя, че в случай че се стараеш и тренираш, всичко ще се случи. Казва, че в тениса е до неизменност и може да пробиеш и след няколко години. Самият той по този начин го е направил. Другият, с който приказвам, е Карен Хачанов. Много постоянно ми е казвал, че мога да бъда доста добър състезател и би трябвало да работя върху душeвността си. Аз виждам, че не съм надалеч от равнището им. Всичко е до опит и да получиш късмет.

- Има ли любопитни истории от звездите, с които се срещаш?
- Моят треньор е бил в Тура и доста ми споделя. Той е испанец, вижда се с Рафал Надал. Казвал ми е по какъв начин Рафа обича да смъква упованията към себе си. Има играчи като Беноа Пер и Басилашвили, които доста повече вършат всичко като туризъм... просто да се забавляват. Тенисът не е спорт от самото начало. Повечето огромни експерти обаче не са по този начин. Джокович от самото начало е фокусиран, гори огън в очите му.

- Ти какви цели си сложил пред себе си?
- Догодина да имам опция да играя двойки на Чалънджър шампионати. Да играя повече Фючърс шампионати, също. Усещам, че мога да пробия. В дълготраен проект, желая да вляза в топ 50 на двойки и в топ 100 на сингъл. Това са ми фантазиите. Двойките са ми доста значими, а на сингъл.. всеки желае да е в такава позиция.

- Какъв е коментарът ти за сезона до момента?
- Надал е свръхестествен. Да завоюва два Големи шлема и да има такава физическа подготовка... Победите над Зверев и Оже-Алиасим доста ме впечатлиха. Аз одобрявам ударите му, пробвам се да ги подражавам. Това обаче е различен тенис. В Джокович има завист, той чака да се върне. Много желае да е индивида с най-вече трофеи от Големия шлем. Мисля, че точно той ще остане този състезател. Играл съм с Карлос Алкарас преди няколко години. Загубих мача, само че бях покрай това да го победя. Дори и тогава той беше доста добър. С верен треньор и вярна дисциплинираност, нещата се получават. Хуан Карлос Фереро направи всичко за него, взе го под крилото си. Той го направи състезател. Искам Алкарас да завоюва Голям шлем. Има и други млади тенисисти. Руне се развива добре, Музети дръпна малко обратно. Време е някой да поеме щафетата. Джокович, Федерар, Надал, Мъри... някой би трябвало да им спре правата да не играят (смее се). Това не е почтено да си толкоз добър. Момчета като Тийм, Медведев, Зверев към този момент можеха да имат доста трофеи от Шлема. Щастлив съм, че мога да го виждам това нещо.

- Ти си част от испанската система. Какви са нейните секрети?
- Сложно е. Убиват доста тенисисти. Лица като Карлос излизат и са феноменални играчи, само че има още милиони. Аз от 12-годишен съм в Испания. Много тенисисти можеха да станат топ 100, в случай че бяха французи или германци. Те ти постановат жанр, споделят ти какво да правиш. На Карлос се получи, само че на доста други - не. Там ситуацията е или си топ 50, или си никой. Нямаш друга алтернатива.

- Ти какво мислиш, че в твоето развиване можеше да стане по-добре?
- Тренирах доста - по 7 часа дневно в Испания. Но всичко беше ударяй, удряй топката. Все едно е гимнастика. Много повторения на едно и също нещо. Аз пораснах след това и видях, че това не е моят метод на игра. Загубил съм доста години в безсмислени тренировки. Минава време... някой би трябвало да ти го каже това нещо. Това, въпреки това, ме научи на огромна дисциплинираност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР