Българският тенис несъмнено се радва на сериозен възход в последните

...
Българският тенис несъмнено се радва на сериозен възход в последните
Коментари Харесай

След успеха на Sofia Open: Милев и Нестеров триумфираха в българския финал в Созопол!

Българският тенис безспорно се радва на сериозен напредък в последните месеци, като нов сериозен отзив в това отношение е финалът на конкуренцията при двойките на Фючърса от категория М15 в Созопол. До мача за купата в комплекса " Санта Марина " доближиха два родни тандема, първият от които е формиран от 19-годишния Пьотр Нестеров и 18-годишния Янаки Милев, до момента в който във втория личат имената на 20-годишния Антони Генов и 17-годишния Адриано Дженев.

Двете двойки по пътя си към финалната битка надиграха първите и вторите сложени в надпреварата, с цел да се срещнат между тях през днешния, оспорвайки си оценката в морския град. Нестеров/Милев впечатлиха феновете на тениса у нас още с изявите си по време на тазгодишния Sofia Open, когато записаха и дебютна АТР победа, което безспорно изигра своята роля от психическа позиция във финала в Созопол, с цел да може тийнейджърското дуо да победи с първата си взаимна купа - 6:3 6:2

В началото на дуела очевидно по-обиграният тандем, сред Пьотр и Янаки, властваше на корта, като всички основни точки биваха причислени към актива им и те излязоха напред с 4:0. Дженев и Генов последователно се отърсиха от шока на старта на срещата и отчасти редуцираха пасива, връщайки единия си пробив пасив, но нова добра игра наоколо до мрежата предопредели развоя на събитията и младежите записаха откриващия сет на сметката си.

Във втората част Адриано и Антони взеха самодейността на своя страна и пробиха подаването на противниците си, повеждайки с ранен брейк задатък. Нестеров и Милев обаче стремително дадоха отговор, като завоюваха четири следващи гейма, което им донесе солидно преимущество в резултата и те подпечатаха купата си още при сервис на своите сънародници.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР