Българският търговец на горива Булмаркет ДМ влиза румънския жп пазар.

...
Коментари Харесай

Българската "Булмаркет ДМ" влиза на румънския жп пазар

Българският търговец на горива " Булмаркет ДМ " влиза румънския жп пазар. Това ще се случи през сдружението " Юнайтед Рейлуейс ". То е дъщерна компания на българския жп транспортьор част от групата - " Булмаркет Рейл Карго ".

Дейността по румънските жп линии ще стартира през април с два електрически и два дизелови локомотива, предоставени чартърен от " Булмаркет ДМ ". А сега се набира личен състав - машинисти, инспектор вагони и шеф влакове. Офисът на компанията в Букурещ ще бъде открит на 5 април.

Първоначално сдружението ще обслужва съществуващия към този момент трафик на групата в региона на Букурещ и Плоещ, а на по-късен стадий се възнамерява уголемение в посока Арад, към Унгария и Западна Европа.

" Булмаркет ДМ " е основана в Русе и е благосъстоятелност на Станко Станков. Търговецът с пропан - бутан е огромен товародател, като жп компанията на групата от години работи на българския пазар и има 11% дял по данни на самото сдружение.
По румънски релси
В групата на търговеца на горива " Булмаркет ДМ " влиза и най-големият производител на биогорива в страната - " Астра биоплант " (с доходи от съвсем 2 милиарда лева за 2019 г.). В последните години жп превозвачът на групата - " Булмаркет Рейл Карго " реши да промени профилирането си, което беше главно в транспортите на горива, (включително и на други компании като " Лукойл ", например) и да стартира да предлага по-комплексна услуга.

От последния доклад на сдружението за 2019 година се вижда, че приходите му са близо 30 млн. лева Разпределението на приходите от продажби демонстрира, че на второ и трето място след българския пазар са Турция и Румъния, защото транспортите сред Западна Европа и Турция с трен от година са едни от най-атрактивните за огромните интернационалните жп компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР