Българският студент Габриел Стоянов, който бе убит нападение с нож

...
Българският студент Габриел Стоянов, който бе убит нападение с нож
Коментари Харесай

Погребват Габриел в Лондон и Варна

Българският студент Габриел Стоянов, който бе погубен нахлуване с нож в Лондон, бе заровен с цветя от обичания си британски футболен тим „ Арсенал “.

Момчета от фенклуба на отбора бяха неразделно до неговата майка Марияна Петрова в сложните дни след неговата гибел.

21-годишният юноша бе намушкан с нож на 4 ноември, до момента в който се прибираше към къщи със собствен другар. За убийството му са задържани трима възпитаници на 14, 16 и 17 години, написа „ 24 часа “.

Петте момчета се засичат в рейс за към 5 минути, в които поражда спор. Габриел и приятелят му слизат, а тримата нападатели не престават да се возят още две спирки, след което се връщат при тях и ги атакуват.

Габриел е бил разпален почитател на футболния тим „ Арсенал “, само че това съгласно майка му няма връзка с неговото ликвидиране.

“Това са инцидентни хора. Няма безусловно никаква връзка. Те са безусловно непознати. Това е все едно вие на следващия ден да се качите в рейс и да кажете на някой младеж: „ Свалете си краката от седалката “ и той да ви нападне с нож. Това са тези фешън талази в последно време.

Вместо да се бият и да си вземат решение проблемите с юмруци, както преди нашите момчета правеха, сега се вадят ножове и се убиват “, изясни майката.

По време на погребението тя получи посмъртна тапия за сина си от лондонската община „ Бромли “, в която живеят. Тя се назовава „ Честване на триумфа “ и се дава поради напъните на българския юноша да се интегрира в английското общество и да стартира да следва бизнес науки.

Габриел Стоянов ще бъде кремиран в Лондон. С половината от тленните му остатъци ще се засади дърво до обичаното му място в английската столица, а с другата половина ще бъде изработен същия погребален обред и в родния му град Варна.

Така той ще има свое място и в България, и в Лондон, на което обичащите го хора могат да си спомнят за него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР