Българският стратегически план, по който се очаква в земеделието ни

...
Българският стратегически план, по който се очаква в земеделието ни
Коментари Харесай

ЕК върна план за българското земеделие за 8 млрд. с 200 забележки

Българският стратегически проект, по който се чака в земеделието ни да бъдат вложени 8 милиарда лв., е върнат от Европейска комисия. Към документа има 200 забележки, това заяви пред БНР заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

" Вече ще би трябвало да реализираме съответни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава ", това разяснява в изявление Светлана Боянова, ръководител на Института по агростратегии и нововъведения.

" Не ми харесва думата асимилиране, тъй като в действителност тези пари би трябвало да реализират съответна цел, в тази ситуация те са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия аргумент на фермерите, с запазване на околната среда, до момента в който се прави земеделско произвеждане, със обществения живот в селските региони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за реализиране на съответни резултати ", разяснява тя.

" България има 200 забележки по този проект, само че има страни и с по 400. Това не значи, че доста сме се объркали. Варират забележките на комисията ", добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР