Българският специалист Ивайло Петев, който е селекционер на Босна и

...
Българският специалист Ивайло Петев, който е селекционер на Босна и
Коментари Харесай

Засипват с похвали Ивайло Петев в Босна и Херцеговина

Българският експерт Ивайло Петев, който е селекционер на Босна и Херцеговина, получи заслужени похвали от медиите в страната. Тимът се класира за Лига “А ” на шампионата Лига на нациите. Това се случи, откакто тимът победи с 1:0 главния си противник Черна гора. Така Босна е преди всичко в групата с 11 точки, с което си завоюва промоция за Лига “А ” в идващото издание на Лигата на нациите. В последния кръг босненците ще гостуват на Румъния.

Заглавията в пресата бяха еуфорични. Едно от тях в SportSport.ba. отдели особено внимание на Ивайло Петев. “Селекционерът Ивайло Петев води Босна по съвършен метод. Той свърши съвършена работа в разузнаването на съперника и играчите извършиха всичките му указания на терена ”.

Други гласяха: “Великолепна игра за тима на Босна и Херцеговина ”, “Драконите съкрушиха Черна гора и са в елита на Лигата на нациите ”, “Страхотна нощ за босненския футбол. Ще се чества до зори, постигнахме огромен триумф ”, означават спортните издания в Босна и Херцеговина.

Със спечелването на своята група Босна си обезпечи бараж за Евро 2024. В страната чакат с неспокойствие и жребия за европейските квалификации. Босна ще бъде в урна 2, тъй че триумфът в действителност е огромен. Сериозно коментирано от медиите в страната е какъв доход е донесъл националният тим. Отбелязва се, че за спечелването на групата футболната федерация ще получи от УЕФА 3 млн. евро плюс още 2,25 млн. единствено за присъединяване си в Лига “А ” при идващото издание на шампионата.

По обявата работи: Георги Димитров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР