Българският производител на сладкарски изделия "Захарни заводи" отчете спад на

...
Българският производител на сладкарски изделия "Захарни заводи" отчете спад на
Коментари Харесай

Захарни заводи отчете спад на приходите за полугодието

Българският производител на сладкарски произведения "Захарни фабрики " регистрира спад на неконсолидираната си чиста облага до 447 000 лв. през първата половина на 2019 година по отношение на 529 000 лв. през същия интервал на 2018 година Приходите на "Захарни фабрики " са се намалили от 33,6 милиона лв. през полугодието на предходната година до 31,7 милиона лв. през съответния интервал на 2019 година, сподели междинният финансов доклад на компанията. Разходите са намалели до 31,2 милиона лв. през първите шест месеца на актуалната година от 33,1 милиона лв. година по-рано.

Активите на "Захарни фабрики " регистрират спад до 79,6 милиона лв. в края на юни по отношение на 85 милиона лв. през полугодието на 2018 година Текущите отговорности на компанията не престават да надвишават доста настоящите активи - 38,9 милиона лв. против 17,5 милиона лв.. Текущите отговорности се образуват най-много от отговорности по заеми от финансови институции и настоящи отговорности, до момента в който настоящите активи са формирани най-вече от материални ресурси. В началото на годината "Захарни фабрики " разгласи, че пуска нова апаратура за произвеждане на етанол в размер на 11,2 милиона лв., с което ще усили продукцията си до 60 000 литра дневно. Инсталацията също по този начин ще разреши на компанията да създава обезводнен алкохол за промишлени цели.

"Захарни фабрики " е най-големият комплекс за произвеждане на хранителни артикули в България. Основана през 1912 година, компанията е водещ производител на захар, захарни произведения и етилов алкохол в страната. "Захарни фабрики " оперира няколко индустриални мощности, в това число фабрики за произвеждане на захар, захарни произведения, етилов алкохол и високопротеинови фуражи, печатница, личен Топлоелектрическа централа и цех за ремонтно-механични услуги.
<!--[endif]--> <!--![endif]--> <!--![if-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР