Българският производител на бейзболни бухалки Е7 сключи договор за партньорство

...
Българският производител на бейзболни бухалки Е7 сключи договор за партньорство
Коментари Харесай

Клуб от Бундеслигата ще батира с български бухалки

Българският производител на бейзболни бухалки " Е7 " подписа контракт за партньорство с немския първокласен клуб Мюнхен-Хаар Дисайпълс. Споразумението е за един сезон в бейзболната Бундеслига с алтернатива за удължение през 2021 година

Основателят и притежател на българската марка бати Александър Насъпов се ангажира да създаде и достави 24 броя дървени бухалки – 12 за представителния тим на " учениците " и 12 за академията на баварския клуб.

Контрактът планува реклама от страна на Дисайпълс – разполагане на банери с логото на " Е7 " към игрището на ст. " Еглфинг Болпарк " в мюнхенското предградие Хаар, както и съобщаване на къси анонси в онлайн предаванията онлайн на клубния уебсайт Bundesliga.Disciples.de. Насъпов пък получава правото да употребява името и емблемата на немския тим на фирмения уебсайт E7bats.com.


Александър Насъпов с " Е7 " в ръце.

Мюнхен-Хаар Дисайпълс е третият клуб от Бундеслигата, с който " Е7 " влиза в партньорски взаимоотношения. През 2019 година български бухалки използваха отборите на Дортмунд Уондърърс и Хамбург Стийлърс.

Марката " Е7 " беше основана през 2018 година като пробно начинание от страна на Александър Насъпов, който създава батите собственоръчно. Още при започване на идната година дългогодишният играч на бейзболния първенец на България София Блус получи интернационален лиценз от европейската конфедерация (СЕВ) и продукцията му беше сертифицирана от немската бейзболна и софтболна асоциация (DBSV).

Срокът на годност на лиценза на българския модернист е 4-годишен (2019-2023). Понастоящем " Е7 " е единственият сертифициран производител на бейзболни бухалки в Източна Европа.



Бундеслигата неслучайно беше определена като " опитно поле " за първите български бейзболни бухалки. Александър Насъпов (37 г.) и неговият брат Димитър Насъпов (32 г.) са някогашни играчи на Дортмунд Уондърърс (2009, 2014), а по-малкият брат е носил и униформата на Майнц Атлетикс (2008) и двамата се употребяват с престиж в немския бейзбол.

" Цялата ни концепция да предложим бухалките в Германия беше обвързвана с това, че там е най-големият подобен пазар в Европа, а и имаме открити контакти – описа пред Sportal.bg Димитър Насъпов, който е главен сътрудник на брат си в бизнес начинанието. – Можехме да изпратим непосредствено на някой непосредствен и да получим противоположна връзка за качеството. И двата тима си поръчаха по 40 бухалки тогава. "



Сега качеството на бухалките е още по-високо, защото от началото на 2020 година Насъпов към този момент създава " Е7 " не с елементарен ръчен струг, а благодарение на чисто нов компютъризиран CNC струг за дърво. Освен това самият материал към този момент е от по-висок клас, което подсигурява още по-голяма здравина на батата.

" Вече съм натрупал опит и самичък мога да разпозная качественото дърво, това ще помогне доста ", показа пред Sportal.bg Александър Насъпов, който работи извънредно и единствено с български бук, доставен от Монтана.

През първите две години той е изработил общо към 150 бухалки поради ограничавания потенциал на напълно ръчния труд. Благодарение на новата машина продуктивността на " Е7 " има капацитет да скочи до 50 бати на ден, още веднъж изпипани ръчно от българския занаятчия.



" Най-трудното е тимовете и играчите да научат за марката – разяснява Александър Насъпов. – Маркетингът е нещо, в което не съм експерт, само че имам вяра, че качеството на продукта е задоволително високо, с цел да притегли клиенти. Надявам се другите, като видят, да пробват. Има европейски шампионати, на които ще имаме късмет да бъдем видяни. Просто всички би трябвало да пробват. Общо взето е като с храната. Може да изяснявам на всеки, че това сирене е доста хубаво, само че до момента в който не го опита, няма да ми повярва. "

" Гаранция за качество " в България дава клубният тим на Насъпов – София Блус, чиито играчи употребяват извънредно продукцията на " Е7 ". С такива бухалки през последните два сезона " блусарите " реализираха невиждани триумфи, печелейки два следващи требъла (2018, 2019) с поредни триумфи и в трите съревнования у нас – Българската бейзболна лига, Купата на България и Купа " София ".

Двойката най-мощни батери на тима – Димитър Насъпов (19 HR) и Евгений Черноземски (11 HR), пък сложи нов връх за най-вече хоумръни, ударени от съотборници в границите на една година в България – общо 30 в 27 мача през 2019 година Всичките с " Е7 ".



Засега обаче няма значителен интерес от други български тимове. Има обособени играчи, които са тествали дървените бухалки на Насъпов, само че множеството наши бейзболисти избират да батират с композитни бати (подсилени с алуминиеви влакна в средата за по-голяма здравина), закупени от чужбина.

" За страдание, излиза скъпо да батираш с чисто дърво, тъй като рискуваш да я счупиш на първия суинг и може да се окаже, че си изхвърлил парите си напразно – изяснява Димитър Насъпов. – Но всичко зависи от това какъв брой си добър. Ако целиш топката там, където би трябвало, няма да се счупи. Има риск, само че пък ударът с дървена бухалка е... Просто няма нищо общо! "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР