Българският професионален боксьор Данаил Станоев спечели сребърния пояс и континенталната

...
Българският професионален боксьор Данаил Станоев спечели сребърния пояс и континенталната
Коментари Харесай

Данаил Станоев спечели сребърния пояс на WBC


Българският професионален боксьор Данаил Станоев завоюва сребърния пояс и континенталната купа на WBC CISBB (на славянските народи). В оспорван 10-рундов мач в категория „ суперперо “ (59 кг) той победи Евгени Алейник от Беларус в церемония вечер Overfight Night в зала „ Овергаз Арена “ с 3:0 съдийски гласа – 98:94, 98:96, 99:93.

Това е 11-а победа в професионалната кариера на Станоев, който има и 3 загуби зад тила си. Негов управител е Венцислав Георгиев. Успехът ще изкачи боксьора ни много нагоре в ранглистата и ще му обезпечи още един сериозен мач в околните 6 месеца, в които ще би трябвало да отбрани трофея си.

Като цяло 30-годишният Данаил Станоев имаше предимство в мача и сподели нападателна игра с разнородни удари и добра отбрана. Станоев не се тормози от противоположния гард на съперника си, който също сподели първокласен бокс. Мощен ляв прав на Алейник в 7-ия рунд разклати съществено българина, който изпадна в мини рецесия. След нея обаче Станоев се съвзе и до финалния гонг направи нужното, с цел да си обезпечи успеха.

Самият Станоев изпрати Алейник с овации, макар скандалното държание на неговия секундант, който си разреши по време на багра да потърси пояснение от супервайзера Владимир Лаптев, несъгласен със съдийските решения.

„ Доволен съм, че хората видяха добър професионален бокс и на по-ниско равнище. От година не съм имал сериозен мач, тъй като ни е мъчно с финансите и организацията", призна след труимфа Данаил Станоев пред камерите на Българска национална телевизия HD. "Имах тежки моменти в мача, само че това е обикновено. Смятам, че завоювах с повече пласирани удари, имах и надзор над кръга, както и добра отбрана “.

Преди мача за купата се изиграха 5 други професионални срещи по 4 рунда и една по олимпийските правила в 3 рунда по 3 минути.

Първи на кръга се качи носителят на купа „ Странджа “ за тази година Петър Белберов. В доста зрелищен мач в кат. +91 кг той се наложи над многократния първенец на Сърбия Владан Бабич с 2:1 съдийски гласа. Въпреки че изпадна в нокдаун след момент нехайство в първия рунд, българският национал съумя да обърне развоя на мача, като нанасяше серия от удари и противодействаше добре на единичните на противника си, който бе с 20 кг по-тежък от него.

При експертите Любен Тодоров, притежател на купа „ Странджа “ за 2012 година, победи с единомислещо решение на съдиите Радослав Митев в кат. до 63 кг и записа 4-и триумф на профиранга.

Най-опитният измежду участниците Борислав Занков, който изигра 30-ата си среща като експерт, завоюва с механически нокаут в четвъртия рунд в кат. до 75 кг против Даниел Рашдан, за който това бе едвам трети дуел при експертите.

Победи записаха още Теодор Николов против Петър Александров в кат. до 67 кг, Анатоли Любенов против Славея Стефанов (67) и Иван Емилов против Милен Паунов (91).

Специални посетители на церемония вечерта бяха президентът на WBC CISBB и член на УС на WBC Владимир Николаевич Лаптев, президентът на БФБокс Красимир Инински, президентът на БПБС Никола Николов, първият ни олимпийски първенец в бокса Георги Костадинов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и други /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР