Българският президент Румен Радев ще посети Русия на 21 и

...
Българският президент Румен Радев ще посети Русия на 21 и
Коментари Харесай

Румен Радев ще посети Русия на 21 и 22 май

Българският президент Румен Радев ще посети Русия на 21 и 22 май. Това оповестиха за ТАСС от българското посолство в Москва.

„ На 21-22 май президентът Радев ще бъде в Москва “, сподели чиновник в дипломатическата задача.

От прессекретариата на българския президент оповестиха, че визитата е във връзка на Деня на българската просвета и книжовност, който се отбелязва на 24 май. От администрацията на президента прецизираха, че в развой на координиране са датите за евентуалната аудиенция на съветския президент Владимир Путин в България.

Радев разяснява идната аудиенция на къс брифинг, наблягайки, че „ българският културен, международен и цивилизационен принос не може да бъде пленник на политическото опълчване “. „ Именно във времена на борба ние би трябвало да поддържаме разговор. Трябва да търсим общи ползи в битката с тероризма и да търсим благоприятни условия за понижаване на това напрежение “, сподели той.

Радев добави, че главната цел на България е да реализира диверсификация на газовите и енергийни доставки. „ По отношение на това ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да получим колкото е допустимо повече точки за доставка и направления. Това ще значи по-голяма сигурност, по-големи благоприятни условия и по-ниски цени “, означи той.

По-рано българският държавен глава дефинира връзките с Русия като стратегически значими. В края на март посланикът на България в Москва беше отзован за съвещания на фона на случая с някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал, само че София не изгони съветски дипломати в символ на взаимност с Англия, напомня ТАСС.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР