Българският президент Румен Радев ще бъде на държавно посещение в

...
Българският президент Румен Радев ще бъде на държавно посещение в
Коментари Харесай

Радев заминава за Китай, ще обсъждат увеличаване на китайските инвестиции в България

Българският президент Румен Радев ще бъде на държавно посещаване в Китайската национална република от 01.07.19 година до 05.07.19 година по покана на своя сътрудник Си Дзинпин, осведоми БГНЕС. Издигането на двустранните връзки сред България и Китай на стратегическо ниво и определянето на насоки за тяхното следващо развиване и задълбочаване ще са водещите акценти на срещите на президента на България с ръководителя на КНР и с министър-председателя Ли Къцян, оповестиха от прессекретариата на президентството.
Във фокуса на диалозите на президента Румен Радев с представителите на китайските държавни институции и бизнеса ще бъдат и вероятностите за увеличение на китайските вложения в България, насърчаването на контактите сред бизнеса, както и партньорството в осведомителните технологии, транспортната инфраструктура и връзките, туризма, науката, образованието и културата, земеделието, устойчивото развиване и градското обмисляне.
В рамките на утрешния ден Радев ще организира среща с министър-председателя Ли Къцян в град Далиен. Там българският президент ще показа проект за главните насоки за развиване на българо-китайските връзки. Държавният глава на България ще взе участие в церемонията по откриването на Световния стопански конгрес в Далиен, прочут като „ Летния Давос “. На идващия ден Румен Радев ще направи изявление в границите на сесията „ Диалог сред китайските държавни предприятия и българската власт “. Той ще се срещне с Клаус Шваб, създател и президент на Световния стопански конгрес в Давос.
В град Далиен българският президент ще организира среща и с губернатора на провинция Хъбей Сю Цин. На 03.07.19 година в Пекин ще се състои церемонията по формалното посрещане на българския държавен глава и негова брачна половинка в Китайската национална република. Румен Радев и Си Дзинпин ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Китай. Очаква се на срещата на двамата държавни глави да бъде призната Съвместна декларация сред Република България и Китайската национална република за определяне на връзки на стратегическо партньорство.
В Пекин президентът Румен Радев ще организира срещи и с ръководителя на Постоянния комитет на Общокитайското заседание на народните представители Ли Джаншу, с представители на държавните и политическите институции, ще отдаде респект и ще постави венец на мемориала на националните герои на площада „ Тианънмън “.
На 04.07.19 година българският държавен глава ще посети Шанхай, където ще организира среща с кмета на града Ин Йон, а в последния ден от визитата сище изнесе лекция в Шанхайския университет „ Джао Тонг “. В Шанхай президентът ще посети централата на китайския туристическа корпорация „ Ctrip Corporation “ и ще организира среща с основния изпълнителен шеф Джейн Джо Сън.
В рамките на визитата на президента Румен Радев в Китай ще се проведат и стопански конгреси с присъединяване на български и китайски компании и институциите, насърчаващи разговора сред деловите среди. Във водената от президента делегация са ръководителят на парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление Искрен Веселинов, ръководителят на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия Халил Летифов, както и народните представители, членове на Групата за другарство България – Китай в Народното събрание – Христо Проданов, Георги Колев, Боряна Георгиева. В делегацията са включени представители на научните и просветителните институции, както и представители на български компании в региона на осведомителните технологии, вложенията, туризма и земеделието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР