Българският преработвател и производител на инвестиционно злато и сребро Булминт

...
Българският преработвател и производител на инвестиционно злато и сребро Булминт
Коментари Харесай

"Булминт" планира експанзия на пазара на инвестиционно злато в България

Българският преработвател и производител на капиталово злато и сребро " Булминт " възнамерява да навлезе по-агресивно на пазара на продажби на дребно в страната. Компанията, основана в Пловдив, създава също заготовки за монети, които продава на огромни бизнес клиенти, Българска народна банка и водещи монетни дворове в Европа. В портфолиото й влиза и направа на капиталови и колекционерски артикули, които са по-полулярни на пазара на дребно. Това е и сегмента, в който " Булминт " желае да заеме по-сериозен дял.

През седмицата компанията откри първия си обект за продажби на дребно в София - на ул. Оборище. Той е втори за нея след този в Пловдив на известната като златарската улица " Отец Паисий ".

В обектите се оферират техни артикули - капиталови кюлчета и монети от злато и сребро, сбирки от медали, както някои от най-популярните монети в света, като " Виенска филхармония ", " Австралийско кенгуру " и други. От управлението на компанията възнамеряват в бъдеще още обекти, най-малко в огромните градове, както и усилването на позициите им в най-големия европейски пазар на злато Германия, където отиват огромна част от продажбите на " Булминт ".

През последните две-три години продажбите на капиталово злато изживяват взрив освен в България. Липсата на положителни и сигурни други възможности за спестявания при нулевите лихви, както и завърналата се инфлация, са главните аргументи за повишения интерес към метала, който исторически се смята за съхранител на стойност. сa Tаvex, които имат обекти в най-големите градове, няколко банки и по-малки дилъри като iGold.
Реклама Сектор с доста капацитет
" Виждаме сериозен капацитет пред пазара на капиталови злато и сребро в България и считаме, че може да се развива още доста ", разяснява пред " Капитал " Владимир Спасов, търговски шеф на " Булминт " и един от нейните основатели. Спасов добави, че работят с българско злато от " Горубсо " Кърджали, само че и с вносна суровина.
Източник: Булминт
Заради засиления интерес към продуктите и растежа в бизнеса компанията е в развой на уголемение на произвдоството - здания, машини и уреди, в които ще влага 10 млн. лева Във всички сдружения в групата работят близо 150 индивида.

Бумът в активността се е отразил и на финансовите резултати - през 2021 година приходите на главното сдружение " Булминт уан " са достигнали 136 млн. лева при 76.6 млн. лева година по-рано и много по-скромните 17.6 млн. лева през 2019 година Печалбата през предходната година е 718 хиляди лева, демонстрират докладите в Търговския указател и КАПИ. Основен притежател с 51% в компанията е Пламен Запрянов, а Владимир Спасов и Иван Панов са надлежно с 34% и 15%.
Свързани публикации Няколко хрумвания по какъв начин да бием инфлацията 7 октомври 2022, 06:55 Не спекулирай, а колекционирай 4 февруари 2022, 06:01 Как се купуват златни кюлчета 10 май 2021, 15:07 Бизнес като чиста монета 29 януари 2021, 10:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР