Българският премиер Кирил Петков направи визита в Скопие по-рано през

...
Българският премиер Кирил Петков направи визита в Скопие по-рано през
Коментари Харесай

Ивайло Дражев гневно пред ПИК: Това ли е промяната на Румен Радев и на новите борци срещу корупцията - изгасени лампи и цяла България в мрак?

Българският министър председател Кирил Петков направи аудиенция в Скопие по-рано през седмицата, избрана повече като цялостен неуспех, в сравнение с постигнала нещо значимо.

И до момента в който той се занимава с излитането и кацането на самолети от София до Скопие, българският бизнес е изправен до стената - компании, предприятия и цели браншове банкрутират поради високите цени на тока. Мерки не се взимат, а единствено се проучва обстановката.

По тези настоящи и значими тематики, организация ПИК потърси за коментар предприемача Ивайло Дражев, който е и член на Сдружението с нестопанска цел " Моя страна България ". С него беседва Ивайло Атанасов:

- Г-н Дражев, по какъв начин ще коментирате визитата на премиера Кирил Петков в Скопие? Визитата му там провокира голяма вълна от неодобрение в българското общество. Какво е вашето мнение? Поддаде ли се България на външния напън?
свързани новини156998на 09.01.202265529на 27.12.2021
- Няколко пъти с теб сме споменавали болната тематика Македония, по която в последните 30 години, хората, които инцидентно попадат в българската политика и забогатяват внезапно, безусловно се подиграват с националния блян. И това е още точно отпреди 30 години и признаването на Македония. В това признание съществена роля имаше Стефан Тафров. Разбира се и други сътрудници на службите зад Океана - хора, които в никакъв случай не са защитавали националния ни интерес.

В Скопие незабавно си пролича какво имаме отсреща и от кое място в действителност идва казусът на българската външна политика, изключително след “мъдрите “ упътвания на един представител на партията на Сергей Станишев в Страсбург и Брюксел - Михаел Рот.

- Какво за него? Както се споделя, единствено той не се беше изказвал по въпроса със Северна Македония...

- Той, до момента в който беше министър по европейските въпроси в Германия, беше по-обран в изрече си. Сега обаче явно и той е решил да покаже кои са му господарите на зад Океана и кой го върти като пумпал.

Очевидно в тази Партия на европейските социалисти май думата социализъм би трябвало да бъде заместена с хомосексуализъм. Видно е, че едни и същи тематики, свързани с демократичните и соросоидни “ценности ", които ни постановат западноевропейците и оттатък Океана, и то ни ги постановат дълги години, по този метод се пробват се да ни заличат като нация и страна, със независими християнски и старобългарски корени, с доста по-дълга и славна история от всичките страни, които сега ни оказват напън.

- Да се върнем на визитата на Кирил Петков в Скопие...

- Посещението на така наречен български министър председател беше неспособно осъществяване. То провокира предстоящите реакции. Моментално изпълзяха великомакедонистките тръпки на безусловно всички цветове от политическия набор в Македония. Даже и някои гласове от Унгария се обадиха, на всякакви изгнаници, някогашни министър председатели.

- Вероятно визирате някогашния министър председател на Никола Груевски, който е в заточение в Унгария?

- Той, апропо, беше чиновник на " Мултигруп ". Помня го преди 25-26 години от " Балканска банка ".

- И отново на визитата и мненията, които то породи, бих желал да ви върна...

- Изказванията на Пендаровски, на всякакви други и най-различни културни техни дейци, като Йовановски, оня изгнаникът, който Орбан приюти в Будапеща... Тези ни размахват пръст, сякаш от 30 години са в Европейски Съюз, а пък ние сме някакви палета, които в този момент аплайват за участие.

Между другото, това участие, нищо положително не ни донесе. Унищожи ни стопанската система и образованието, и религията, да не приказваме за промишлеността, за експортните браншове, които тотално бяха изместени от западноевропейски и американски компании. Всичко това е напълно в наш ущърб. Ако ударим чертата и създадем една сметка ще забележим, че тези 15 милиарда евро, които сме ги получили като еврофондове и предприсъединителни фондове, сме ги платили многократно по-скъпо. Не единствено като вноски, а и като ощетяване с доставки, допускане на пазара ни безусловно свободно на компании, които нямат никакви регулации. Да не приказваме за това, което се случва сега с тока...

- Да, това е идващият ми въпрос. Вие сте в бизнеса. Как се отразяват тези рекордни цени на родния бизнес? Фирми и предприятия банкрутират, а страната не взима никакви ограничения. Как си го обяснявате това?

- Това сега, тази спекулация, безусловно убива България! Тази шашма, тази мафиотска скица на няколко лобисти от разнообразни партии, която скица я бяха почнали още при предното постоянно държавно управление. И Радев услужливо я пое.

До момента никой не си е мръднал пръста да промени закона за енергетиката, нито да направи някакви съществени корекции в разпределението, в така наречен микс. Този микс очевидно е освен това от българската Конституция. Щом никой не го пипа, значи са нахранени всички дълбоки гърла на политически лобисти и на други безчет доста крадци и псевдо едри предприемачи в този бранш, които са окупирали и топлофикациите, и ЕРП-тата...

Моментално изпълзяха хора, които изреваха на първата минута по какъв начин щели да банкрутират ЕРП-тата и ЕСО. Дано да съм жив и да видя този народен празник, когато ще банкрутират тези енергоразпределителни сдружения и изключително електроенергийният систематичен регулатор. Той пък въобще не е ясно какво тъкмо контролира. Очевидно е, че контролира единствено награди.

- Какво имате поради?

- Ами разбирам, че някои са си раздали по 6-7000 лева награди, а други по 1500. Раздали са си 7 млн. лева ей по този начин, като подарък, че са унищожили българската стопанска система.

Най-интересното е, че никой от тези така наречен представители на смяната освен, че не се опита да внесе незабавно корекция в Закона за енергетиката. От тази корекция цената ще падне най-малко два пъти. Една обикновена корекция, която касае дневни и нощни цени, микса, формулирането на миксираната цена и кой какво заплаща и кой какви ДДС-та начислява по схемата, плюс студените запаси несъмнено.

Това са поредност от дребни, обикновени елементи, които, в случай че някой имаше предпочитание да запази българската промишленост, тъй като сега тя се унищожава. Унищожава се и туризмът, да не приказваме за държавните институции!

- Добре, кой носи отговорност за протичащото се през последните месеци?

- Радев. И всичките ни политици. Въобще не икономисвам и предходните ръководещи. Те, апропо, управляваха енергетиката до есента. Реално, каквото и да си приказваме, предните постоянни ръководещи, бяха в бранш " Енергетика " и в Енергийния холдинг до октомври месец. И нямаше кой да ги махне или не искаше да ги махне.

И ето какъв е резултатът. Половината страна е в мрак. Очевидно смяната за България значи изгасени лампи. Явно последният ще би трябвало да дръпне шалтера на страната, щом я докараха в 2022 година, сякаш страна-членка на Европейски Съюз, села, общини, паланки, градове, читалища, учебни заведения и всевъзможни културни центрове, да дърпат шалтера в таблото, с цел да не банкрутират. Цели общини сега са в мрак. Това ли е смяната на Румен Радев и на новите борци против корупцията?

Да, аз фактически чаках, досега да има най-малко двама-трима министър-председатели, най-малко 40-50 някогашни министри в ареста, за големите обири и закононарушения в последните 25-30 години. Досега не съм видял нито един. Виждам, че доста добре от всички партии се сътрудничат. Виждам, че вторият и третият ешелон на първото и второто държавно управление на Бойко Борисов, сега са дейни представители на така наречен смяна. Това се видя и в Скопие.

- Тук евентуално визирате съветника на Кирил Петков - Весела Чернева, която отиде край Вардара, с цел да приготви визитата му или бъркам?

- Ами да. Вижте кой отиде да приготвя визитата на така наречен ни министър председател. Той пък ни заля с глупотевини и други нелепости, с глупости и неграмотности от Скопие. Смеят му се даже и студентите първи курс по интернационалните връзки във ВМИ “Карл Маркс “, в този момент УНСС. Аз съм сигурен, че му се смеят на нелепостите, които приказва.

Такъв неопитен човек България фактически от дълго време е нямала за министър-председател. Предният постоянен министър председател имаше доста неналичия в подготовката си, само че най-малко имаше усет да усеща къде поне да направи крачка обратно. Този сегашният е майтапчия човек.

Спомням си, че целият македонски хайлайф след 1990 година бяха наши сътрудници. Много от тях идваха през два дни в София и бяха на доклад в нашите служби.

- А, това е нещо доста забавно, което казвате!

- По разнообразни аргументи съм имал допир и досег до множеството от тях. Трябва да кажа, че някои от тях станаха и български жители - взеха български паспорти. Стигна се и до такава степен, че даже и на района Северна Македония, както в този момент се назовава, станаха български жители.

Всички тези хора доста добре знаят какъв е езикът, каква е националността, какви са традициите. И знаят доста добре кой провокира да се настрои против България след 1934-1935 година Това фактически беше колаборацията на Кобургите с разнообразни режими, в това число и с нацисткия. И по този начин накараха някогашна Югославия да търси разнообразни способи да влезе в и да упражни въздействие. Така бяха изтласкани нашите жители в - от нелепостите на тогавашните български политици.

- Но Кирил Петков сподели, че сме фашисти?

- Дали е имало фашизъм или не е имало фашизъм в България, това пък е последният въпрос, който Кирил Петков може да разисква. Той, така наречен министър председател, без никаква подготовка, стартира да цитира изречения и нелепости, на които единствено могат да ни се смеят в цяла Западна Европа. Да не приказваме за Москва и страните, които завоюваха от нас.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР