Българският премиер Бойко Борисов от Брюксел категорично заяви, че неговият

...
Българският премиер Бойко Борисов от Брюксел категорично заяви, че неговият
Коментари Харесай

Борисов: Заев не трябва да подава оставка

Българският министър председател Бойко Борисов от Брюксел изрично съобщи, че неговият македонски сътрудник Зоран Заев никога и по никакъв мотив не би трябвало да подава оставка.

Изявлението беше направено откакто Франция безпричинно блокира започването на договаряния на Македония за участие в Европейски Съюз.

“Нищо не е завършило, просто е отсрочено по този начин, както в София на Съвета и това беше формалното пояснение, отива май месец по време на Хърватското председателство. Това са и заключенията в София. Да, има боязън от разширението, неоспорим, само че по никакъв метод нито Берлинският развой, нито този развой е завършил нощес. Фактът, че не се договорихме да има документално решение на Съвета, демонстрира, че голямата част от страните са за тези две страни да получат своята вероятност ”, сподели българският министър председател.

Среща за европерспективите на Западните Балкани в Загреб

Лидерите на страните-членки са приели умозаключение, съгласно което признатото в София решение за европейската вероятност на Западните Балкани ще продължи и в Загреб, на втората среща ЕС-Западни Балкани. Инициативата е била на българския министър председател Бойко Борисов, който заяви новината пред публицисти:

“Малко прочувствено беше, само че най-после всички се съгласиха да напишем едно изречение, в действителност, това, което взехме решение в София, да продължим да го разискваме в Загреб на идната Среща на върха за Западните Балкани и по-специално за Северна Македония и Албания. Прие се, тъй че имаме към този момент няколко фрази, които дават тази вероятност, за която толкоз доста настояваме ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР