Българският премиер Бойко Борисов наруши шестмесечно мълчание пред местните медии

...
Българският премиер Бойко Борисов наруши шестмесечно мълчание пред местните медии
Коментари Харесай

Франс прес: Борисов се появи пред българските медии след 6 месеца мълчание

Българският министър председател Бойко Борисов наруши шестмесечно безмълвие пред локалните медии през днешния ден, отговаряйки на въпроси за първи път, откакто през юли избухна вълна от улични митинги против корупцията, отбелязва " Франс прес ".

Отговорите му на публицисти пристигнаха след изненадваща интервенция по време на седмичната конференция на Националния действен щаб за битка с коронавирусната болест.

Той отбрани решението за затваряне на заведения за хранене, кафенета и търговски центрове, като уточни, че новият английски вариант на COVID-19 съставлява " голям риск " за България макар неналичието на доказани случаи на наша територия сега и намаляването на броя на инфектираните като цяло.

Той сподели, че ограниченията на България я вършат " дребен оазис " спрямо по-строги ограничения на други места в Европа.

" Можете ли да си визиите, в случай че бяхме наложили вечерен час в 18 часа от през днешния ден ", сподели Борисов в своя характерен жанр.

Борисов заобикаля въпросите на български публицисти от началото на юли предходната година, не се взе участие в конференции и излъчва единствено изказвания в каналите си в обществените мрежи.

Оттогава формалната му страница във " Facebook " се трансформира в главното му средство за връзка, излъчвайки ежедневните му пътувания с джипа му из страната и показвайки го по какъв начин се ръкува със строители на пътища и притежатели на заводи.

Няколко неотдавнашни излъчвания провокираха звук, откакто го демонстрираха да не носи маска и прегръщащ хора, които се тълпят към него, с цел да се снимат.

Когато го попитаха през днешния ден за тези произшествия, той сви плещи и отговори: " Хората са тези, които идват при мен. "

" Нека ме глобят ", отсече той.

Традиционно високият персонален рейтинг на Борисов спадна до към 30 % след поредност кавги и всеобщите улични митинги поради корупцията през лятото.

Трикратният министър председател загатна, че няма да се стреми към четвърти мандат на парламентарните избори на 4 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР