Българският пилот Георги Димитров завърши на второ място първото си

...
Българският пилот Георги Димитров завърши на второ място първото си
Коментари Харесай

Георги Димитров на подиума в първия си старт с прототип

Българският водач Георги Димитров приключи на второ място първото си съревнование от сезона в новия за него шампионат Ultimate Cup Series на пистата „ Пол Рикар ” във Франция.

Димитров дебютира в надпреварите за устойчивост с LMP3 първообраз с 5,6-литров V8 мотор на Nissan и се оправи чудесно дружно със съотборниците му в TS Corse Айртон Симънс и Робърт Калиси.

През предходната година водачът се състезава в английската Формула 4, където приключи 8-и в крайното класиране с 3 победи.

Ultimate Cup Series е шампионат, който събира в един формат надпревари за устойчивост за прототипи и GT коли, и спринтови съревнования. Първото съревнование за Димитров на „ Пол Рикар ” беше 4-часова конкуренция, почнала привечер и приключила на фарове малко преди среднощ. Димитров и съотборниците му се състезават с първообраз Duqueine M30-D08, правоприемник на известния автомобил в LMP3 класа Norma M30.

Победата завоюва екипажът в състав Мануел Еспирито Санто, Вячеслав Гутак и Джордж Кинг с първообраз Ligier JS P320.

Сезонът в Ultimate Cup включва 6 кръга и се организира на добре познатите на почитателите писти: „ Навара ”, „ Хокенхайм ”, „ Миркор ”, „ Маникур ” и още веднъж „ Пол Рикар ” за финала в средата на ноември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР