Българският парламент категорично осъди насилието срещу македонските българи в Република

...
Българският парламент категорично осъди насилието срещу македонските българи в Република
Коментари Харесай

Народното събрание категорично осъди насилието срещу македонските българи в РСМ

Българският парламент изрично осъди насилието против македонските българи в Република Северна Македония, както и омаловажаването на казуса с правата и сигурността на нашите сънародници в РСМ .

София осъди говора на омразата и упорства за изпълняването на Договора за другарство, който управляващите в Скопие не съблюдават. Това се споделя в отчет на Народно събрание, признат с голямо болшинство , съобщи БГНЕС.

Документът бе признат единствено ден откакто делегация на македонските българи беше призната в Европейската комисия от еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи. Един от мотивите за приемането на отчета бе жестокият побой, нанесен против македонския българин Християн Пендиков, секретар на Българския клуб в Охрид " Цар Борис III ".

Пендиков бе признат за лекуване в тежко положение във ВМА, сега се възвръща.

Със 184 гласа „ за " и 1 „ въздържал се " депутатите в 48-то Народно събрание одобриха документ, с който осъждат остро антибългарската изразителност в РСМ .

Документът сплотява предложенията на Десислава Атанасова от ГЕРБ, на Андрей Гюров от Политическа партия, на Костадин Костадинов от " Възраждане " и на Елисавета Белобрадова и Стоян Михалев от Демократична България.

По обявата работи: Зоя Димитрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР