Българският отбор по биатлон, който прекара 10 дневна карантина в

...
Българският отбор по биатлон, който прекара 10 дневна карантина в
Коментари Харесай

Един от българските биатлонисти все още е с COVID-19

Българският тим по биатлон, който прекара 10 дневна карантина в Оберхоф (Германия) мина през нови PCR проби през вчерашния ден. Новите резултати демонстрират, че Антон Синапов, който беше негативен при първото тестване е инфектиран с ковид. Биатлонистът от Чепеларе предстои на нова 10 дневна карантина.

Другият позитивен тест е на ваксмайстора Стефани Попова. Немските управляващи считат, че това е остатъчен вирус и тя към този момент не е заразна. Милена Тодорова, Владимир Илиев, Красимир Дочев, Витали Норицин, Александър Младенов и Захари Димитров са негативни проби за ковид.

Благой Тодев, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Димитър Герджиков също към този момент са отвън карантина, само че заради по-малко от 10 дни след последните признаци те не са минали през PCR проби, заради което не могат да упражняват на центъра по биатлон в Оберхоф.

Под карантина до 23.01 остават двама от ваксмайсторите – Красимир Стоилков и Борислав Петров, които също са имали признаци и не са минали през тест. Целият тим ще бъде тестван още веднъж в петък 22.01 преди да напусне Оберхоф (Германия).

На база на тези последни резултати ще се вземе решение, кой ще взе участие на европейското състезание, кой да пътува за лагер в Италия и в случай че се постанова, кой да се прибере в България.
24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР