"Българският олимпийски комитет (БОК) ще внесе жалба в (Международния олимпийски

...
"Българският олимпийски комитет (БОК) ще внесе жалба в (Международния олимпийски
Коментари Харесай

БОК с жалба за ощетяване на щангиста Христо Христов в Токио - slava.bg

"Българският олимпийски комитет (БОК) ще внесе тъжба в (Международния олимпийски комитет) МОК за ощетяването на българския щангист Христо Христов, който беще ощетен от съдиите по време на надпреварата в категория до 91 кг, написа gong.bg.

"БОК показва мощно отвращение по отношение на метода, по който щангистът Христо Христов бе лишен от опцията да завоюва орден на олимпийските игри в Токио. Категорично считаме, че българският играч бе ощетен, което повлия на класирането му. Подобни реферски отсъждания не кореспондират с главните полезности, заложени в спортните съревнования – равнопоставеност, почтена игра и феърплей. Не одобряваме основанията, с които последният опит на Христов бе разгласен за неточен, “ се споделя в изказването на БОК.

В жалбата, наред със сезирането на МОК за случая, се упорства Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) да приведе своите правилници в сходство с базисните спортни правила с цел да се предотвратят в бъдеще сходни ощетявания на състезатели от съдийския уред....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР