Българският национален отбор за жени излъчи трета финалистка на европейското

...
Българският национален отбор за жени излъчи трета финалистка на европейското
Коментари Харесай

Юлияна Янева гарантира нов медал за България от европейското

Българският народен тим за дами излъчи трета финалистка на европейското състезание по битка и ще има късмет за общ брой от четири медала във Варшава. Юлияна Янева ще се бори за злато при 72-килограмовите в петък вечер, а Евелина Николова ще играе на репешаж при 57-килограмовите.

Янева стартира шампионата с победа с 6:0 против европейската вицешампионка Мария Зелмайер (Германия), след което се изправи против друга сребърна медалистка от Евро 2020, само че в долната категория. Българката и Далма Канева (Италия) си размениха по една точка за бездейност, само че Янева завоюва още две в края и победи с 3:1.

На финала Янева ще срещне бронзовата медалистка от международната купа в Белград предходната година Алла Белинска (Украйна).

Евелина Николова пък отстъпи на старта на 57 кг против Ирина Курачкина (Беларус), която по-късно победи с техническо предимство Матилде Ривиер (Франция) и Светлана Липатова (Русия). Така българката ще се изправи на следващия ден на репешаж против Ривиер и победителката ще играе за 3/5 място против шампионката в международната самостоятелна купа от 2020 Липатова.

По-късно през днешния ден българският народен тим има две битки за златни медали при дамите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР