Българският национален отбор продължи пропадането си към дъното във волейболната

...
Българският национален отбор продължи пропадането си към дъното във волейболната
Коментари Харесай

Япония зашлеви нови три шамара на волейболните национали

Българският народен тим продължи пропадането си към дъното във волейболната Лига нациите и при започване на последната седмица от шампионата в Римини (Ит). В 13-ия кръг от постоянната фаза " лъвовете " бяха разгромени от състава на Япония с 3:0 (23, 18, 14) при унизителна точкова разлика.

За нашите това беше трета поредна загуба без извоюван гейм и общо 11-о проваляне (вече осем от тях - на нула) от началото на тазгодишното издание на комерсиалната конкуренция на интернационалната федерация (FIVB). Това значи, че актуалният сезон ще е най-слабият за България в този формат на шампионата, прочут до 2017 година като Световна лига.

След преобразуването му в Лига на нациите " трикольорите " не бяха губили повече от 10 мача против 15-те си противника - те приключиха с актив 6-9 през 2018 година и 5-10 през 2019 година, което им отреди надлежно 11-о и 12-о място в крайното класиране.

Сега селекцията на Силвано Пранди и Николай Желязков заема предпоследната 15-а позиция със 7 т. (2-11), изпреварвайки само тоталния новобранец Австралия с 2 т. (1-12). В последните си два мача на следващия ден и вдругиден тимът ни ще се изправи против борещите се за място във Финалната четворка отбори на Съединени американски щати (6-6) и Словения (9-3).

Днес националите ни още веднъж демонстрираха както трагична игра в чисто спортно отношение, по този начин и обидно неявяване на мотивация, хъс и воля за борба. В печален контраст, японците извоюваха безапелационния триумф с разнородни, красиви отигравания и високо самочувствие.

Над всички в мача беше диагоналът на Япония Юджи Нишида, който осъществя 23 т. (3 блока). В българския тим най-резултатен стана Аспарух Аспарухов със 17 т. (1 ас, 2 блока).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР