Българският национален отбор по волейбол записа нов силен мач във

...
Българският национален отбор по волейбол записа нов силен мач във
Коментари Харесай

България загуби от Полша след равностойна битка и тайбрек

Българският народен тим по волейбол записа нов мощен мач във Волейболната лига на нациите, само че позволи проваляне от международния вицешампион и бронзов европейски медалист Полша с 2:3 (27:25, 19:25, 25:22, 22:25, 11:15) в Нагоя, Япония. Играчите на Пламен Константинов на два пъти повеждаха в резултата, само че в последна сметка изгубиха след тайбрек, откакто ден преди този момент разрушиха един от водещите европейски отбори Словения с 3:0.


" Лъвовете " играха мощно в офанзива, като осъществиха повече точки (60 против 56), само че също по този начин позволиха повече неточности (40/33). Поляците също по този начин бяха по-солидни на сервис и забиха цели девет аса, против три за България, като имаха леко преимущество и в точките от обсада (7/6). Най-резултатен за нашите бе Мартин Атанасов с 15 точки, Димитър Димитров добави 11, а Александър Николов се регистрира с 10. За Полша над всички бе Артур Шалпук с 19 точки.

По този метод България към този момент има две загуби в тайбрек и една чиста победа от началото на шампионата, като заема четвърто място в класирането с пет точки. Полша е отпред със седем точки, откакто през днешния ден за първи път не съумя да запише победа преди тайбрек.

Утре България се изправя против домакина Япония. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР