Българският национален отбор по волейбол загуби от Сърбия в мач

...
Българският национален отбор по волейбол загуби от Сърбия в мач
Коментари Харесай

След страхотна драма България загуби спечелен мач срещу Сърбия

Българският народен тим по волейбол загуби от Сърбия в мач от шампионата Лигата на нациите в „ Арена Армеец “. Националите ни позволиха проваляне с 2:3 (17:25, 25:23, 25:23, 21:25, 14:16), като в последния пети гейм позволиха поврат, макар че водеха с 5 точки.
България направи слаб първи гейм, като единственото позитивно бе до първото техническо спиране, на което се отдръпна с 3 точки преднина. Неубедителна игра на българите в офанзива обаче, както и сервис, оказа помощ на сърбите да направи поврат и да затвори първия гейм - 17:25. Вторият гейм бе доста сложен за българите, само че те демонстрираха темперамент в края и съумяха да осъществят поврат за 25:23. Голямата разлика бе блокадата, както и възстановяване на офанзивата - от 15 офанзиви 14 бяха осъществени, което се реализира доста мъчно.
Скримов записа доста мощен трети гейм, в който записа доста значими точки за обрата в геймовете. Отново при същия резултат, като при втория гейм, 25:23, националите ни затвориха гейма. Атаката на отбора продължи да е на равнище, като Сърбия ни превъзхождаше само при блокадата. Розалин Пенчев стартира в състава на България на мястото на Валентин Братоев при започване на 4-ия гейм. Това обаче наподобява не повлия добре на играта на " лъвовете ", като още при второто техническо спиране сърбите си осигуриха преднина от 3 точки, която не изпуснаха до дъно, макар напъните на нашите момчета в края на гейма. В тайбрека националите ни започнаха доста добре и дръпнаха с 10:5, само че по-късно влязоха в серия от 1:5 точки за сърбите, която се оказа пагубна, след което и не се възползваха от два мачбола. Сърбия се възползва от това и обърна нещата в своя изгода, затваряйки гейма и мача - 14:16.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР