Българският национален отбор по волейбол за мъже стартира с грешна

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже стартира с грешна
Коментари Харесай

България стартира участието си във волейболната Лига на нациите при мъжете с драматична загуба срещу Китай

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Българският народен тим по волейбол за мъже започва с неверна стъпка присъединяване си в Лигата на нациите. Селекцията на Пламен Константинов отстъпи трагично пред Китай с 2:3 гейма в първи мач от Втора група, който се изигра в японския град Нагоя (20:25, 25:21, 21:25, 25:20 и 9:15 ) в обособените елементи. Българите на два пъти изравняваха общия резултат, само че в тайбрека не устояха и изгубиха в повторния дебют за Константинов отпред на „ лъвовете “.

Мощният сервис на символичните посетители им разреши да започват стремително при започване на мача, само че българите стабилизираха посрещането си и последователно се добраха до равенството. Впоследствие китайците още веднъж откриха пътя към водачеството и завоюваха първия гейм с 25:20.

Втората част мина под знака на равенството до 11:11, само че по-късно „ лъвовете “ демонстрираха друго лице и заиграха ролята на водачи, с цел да сложат точка на разногласието с 25:21 и да изравнят общия резултат.

Стартът на третия гейм не бе по друг и от първите два, след което азиатците постановиха волята си в неговия край и победиха с 25:21.

Китайците се пробваха да приключат всичко още при започване на четвъртата част, когато овладяха самодейността. В този миг „ лъвовете “ демонстрираха темперамент за нов поврат и 25:20, пращайки мача в тайбрек.

В решаващия пети гейм този път азиатците взеха нещата в свои ръце и не изпуснаха водачеството, с цел да сложат точка на разногласието. Александър Николов блесна за българите с 22 точки. Димитър Димитров заби 15, а Мартин Атанасов осъществя 13. За Китай Джини Джан бе над всички със своите 29 пункта, а Йу Йуантай добави 15.

В четвъртък „ трикольорите “ имат за противник Словения на японска земя, до момента в който китайците ще срещнат Сърбия.

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР