Българският национален отбор по волейбол за мъже се преобрази тотално

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже се преобрази тотално
Коментари Харесай

България се преобрази и смаза Япония в Лигата на нациите

Българският народен тим по волейбол за мъже се преобрази тотално и записа победа над домакина Япония в следващия шампионат от Лигата на нациите. Момчетата на Пламен Константинов записаха три провали пред родна аудитория, само че през днешния ден бяха на напълно друго равнище и разрушиха своите домакини с 3:0 (25:14, 25:21, 29:27) в първия си мач от шампионата в Група 10, който се игра в Осака, съобщи Блиц.

На 9 юни България ще играе против Италия, която по-рано през днешния ден отстъпи трагично на Полша с 2:3.

В първия гейм момчетата на Пламен Константинов дръпнаха с 8:3 на първото техническо спиране, след положителни сервиси на Николай Пенчев. Постепенно разликата набъбна до 11:4, с цел да се стигне до 25:14 в края на гейма.

Втората част потегли малко по-добре за японците, които дръпнаха с 2:0, България обърна до 8:7, само че домакините отново излязоха напред в резултата.  Атака на Вальо Братоев и две контри на Ники Пенчев - 17:16 за България и тайм-аут за Юичи Накагаичи. Въпреки това, последваха неточност на Исеи Отаке и сполучлива обсада на българския разпределител Георги Сеганов и 19:16. В последна сметка българските " лъвове " затвориха гейма в своя изгода при 25:21 след неточност от сервис на Тацуя Фукузава и поведе с 2:0.

И третия гейм започва по-добре за Япония, която поведе с 5:2 след мощни изяви на Юджи Нишида и неточност на Вальо Братоев. Разликата се резервира до 8:5 след нова офанзива на Нишида. Последва обаче повдигане от страна на българските волейболисти, които съумяха да стигнат до равнене при 12:12. " Трикольорите " дръпнаха при 14:13 след мощен ас на Учиков, след което техническото спиране пристигна при 16:15 за България. За следващ път двата отбора продължиха точка за точка до 22:22. Японците избавиха два мачбола и изравниха при 24:24 след неточности на българите. Отборите продължиха да се борят за всяка топка и точка до 27:27, само че в последна сметка България измъкна гейма с 29:27 след неточност на Акихиро Ямаучи и мощна офанзива на Вальо Братоев, а с това и мача с 3:0.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР