Българският национален отбор по волейбол за мъже до 20 години

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже до 20 години
Коментари Харесай

Националите до 20 години ще играят за бронза на Евроволей 2022

Българският народен тим по волейбол за мъже до 20 години ще спори за бронзовите медали на Евроволей 2022, откакто в полуфиналите загуби от домакина на шампионата Италия.

Момчетата на Мартин Стоев отстъпиха с 1:3 (25:23, 17:25, 18:25, 20:25) пред препълнените трибуни в Монтесилвано и по този метод се разминаха с класиране за втора поредна година на огромен край, откакто през 2021 година играха за купата на Световното състезание до 19 години.

Двубоят стартира чудесно за българите, които завоюваха осем от първите девет разигравания, с което си осигуриха и солидна преднина в резултата. В края на гейма италианците понижиха пасива си, само че в последна сметка " лъвчетата " сложиха точка на разногласието в тази първа част след 25:23.

За страдание, от този миг нататък " Скуадра Адзура " напълно пое контрола върху мача, като в идващите три гейма съвсем не дадоха шансове на нашите момчета, които от своя страна позволиха и прекалено много неточности в играта си.



Най-резултатен в мача стана Алесандро Боволента от тима на домакините, който заби 27 точки. За нашия тим пък най-полезен беше Георги Татаров, който се регистрира със 17 пункта.

По този метод България U20 ще би трябвало да се задоволи с присъединяване в дребния край през днешния ден от 18.30 часа, в който " лъвчетата " ще спорят със състава на Белгия, който в полуфиналите нощес загуби от Полша.

Българите към този момент един път се изправиха против белгийците във входа на шампионата, като в в първия кръг от груповата фаза момчетата на Мартин Стоев бяха надиграни изрично с 0:3 (17:25, 19:25, 22:25).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР