Българският национален отбор по волейбол за жени ще започне тази

...
Българският национален отбор по волейбол за жени ще започне тази
Коментари Харесай

Българските волейболистки стартират на Световното първенство с мач срещу Германия

Българският народен тим по волейбол за дами ще стартира довечера присъединяване си на Световното състезание, а в първия си дуел " лъвиците " се изправят против състава на Германия.

Срещата сред двата отбора започва в 20.00 часа българско време в зала " Ерго Арена " в Гданск.

Преди началото на шампионата селекционерът Лоренцо Мичели сложи цел най-малко пред тима излизане от групата, в която са още отборите на Съединени американски щати, Канада, Сърбия и Казахстан.

Ако България приключи на едно от първите четири места в подреждането, то " лъвиците " ще продължат към втората фаза, където тимовете ще бъдат разграничени на две групи с по осем отбора.

Селекционерът Мичели ще може да разчита на съвсем всичко най-хубаво за шампионата в Полша и Нидерландия, като огромната липса е обвързвана с либерото Жана Тодорова, която се контузи по времето на подготовката.

Ден преди отпътуването италианският ментор дефинира точно дуела против Германия като този, който " може фактически да предопредели ориста " на България в шампионата.

Любопитното е, че сега женският тим на Германия се води от един от най-известните треньори в света Витал Хейнен. До предходната година белгийският експерт работи като селекционер на мъжкия народен тим на Полша, с който победи на Световното състезание през 2018 година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР