Българският национален отбор по волейбол за жени бе много близо

Българският национален отбор по волейбол за жени бе много близо ...

България остана на косъм от победата срещу САЩ.


Българският национален отбор по волейбол за жени бе много близо до това да направи огромна крачка към класиране на Олимпийските игри в Токио 2020. Тази нощ "Лъвиците" изиграха втория си мач от група "С" на олимпийската квалификация срещу домакина САЩ и бяха на косъм от сензационна победа. Малко обаче не им достигна и те загубиха с 2:3 гейма (25:21, 18:25, 25:21, 20:25, 10:15).
"Лъвиците" стартираха с победа олимпийската квалификация "Лъвиците" пътуват за олимпийската квалификация в САЩ
Възпитаничките на треньора Иван Петков на два пъти повеждаха в мача. Те спечелиха първия и третия гейм, но американките и в двата случая успяваха да възстановят равенството, а в решаващия тайбрек показаха по-здрави нерви и се наложиха с 15:10 и така спечелиха и мача.

Най-резултатна от българките бе звездата на тима Елица Василева, която наниза 24 точки в мача. Мирослава Паскова също се представи много силно и се отчете с 21 точки, а Гергана Димитрова завърши с 14.

За домакините най-резултатна бе Джордан Ларсон с 23 точки, Джордан Томпсън добави още 19, а Кимбърли Хил Завърши със 17.

Това е втора победа за САЩ в групата, като тимът вече има 5 точки и се нуждае от още един успех, за да си гарантира първото място и директно класиране за Токио 2020.

България пък допусна първа загуба след успеха си в първия мач срещу Аржентина (3:1). Сега нашите момичета ще трябва задължително да победят Казахстан в последния си мач и да се надяват САЩ да загуби от Аржентина, за да имат шанс да изместят американките от първата позиция.

Източник: offnews.bg