Българският национален отбор по волейбол стартира ударно олимпийската квалификация в

...
Българският национален отбор по волейбол стартира ударно олимпийската квалификация в
Коментари Харесай

България срази Франция в първия си мач към Токио 2020

Българският народен тим по волейбол започва стремително олимпийската подготовка в Берлин. Родните представители сервираха първата по-сериозна изненада в шампионата, откакто още в първия си мач в Германия биха с 3:2 (25:23, 17:25, 25:22, 19:25, 15:8) основния любимец за квота за Токио 2020 Франция. По този метод възпитаниците на Силвано Пранди направиха основна крачка към класирането си към полуфиналите в конкуренцията. 
В първия сет България не стартира добре и изостана рано-рано в резултата, само че с прелестни изяви на Виктор Йосифов и Розалин Пенчев в средата на сета резултатът беше извърнат. Ключовият миг пристигна при 13:16, след което България реализира 5 следващи точки, от които две бяха директни от сервис, дело на капитана на България. До края на сета " лъвовете " задържаха задатъка си и завоюваха на 23. 
Във втория сет Франция не изпусна първичния си задатък и завоюва доста елементарно гейма на 17. Последваха 3 промени в състава на Пранди, който върна в игра Скримов, а в това време пусна Мартин Атанасов и Алекс Грозданов. Именно двамата бяха най-дейни в сет №3, с който България отново поведе в резултата след гейм на 22. 
" Петлите " демонстрираха класа в идната част и поведоха през цялото време и имаха убеден задатък през огромна част от сета. Все отново " лъвовете " пробваха заключителен взлом и даже стигнаха до 19:21, само че по-късно нападението на България се срина и Франция записа 4 следващи точки - 2:2 и тайбрек. 
В него основна се оказа точка №4. Съдиите в началото отсъдиха неточност при офанзива на Мартин Атанасов, само че видео повторението сподели, че офанзивата му е добра, а топката отскача от блокадата и допира антената - 3:1 за  България, след което последваха доста мощни минути за " лъвовете ". Соколов беше неосъществим за прекъсване в офанзива, а също така той и Теди Салпаров демонстрираха прелестна отбрана и бяха в основата на неутрализирането на Патри и Нгапет. Така след 15:8 България спечели първия си мач в олимпийската подготовка за Токио 2020. 
Подроности за срещата  България - Франция може да четете в Sportlive.bg .
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР