Българският национален отбор по волейбол се бори до последно, но

...
Българският национален отбор по волейбол се бори до последно, но
Коментари Харесай

Силите на волейболистите стигнаха само за гейм срещу САЩ

Българският народен тим по волейбол се бори до последно, само че по този начин и не съумя да завоюва повече от един гейм против отбора на Съединени американски щати в Лигата на нациите (VNL). В третия си дуел от домакинския шампионат в група 4 от втората спортна седмица в световната конкуренция " трикольорите " отстъпиха с 1:3 (-12, 20, -24, -23) пред към 5000 фенове в зала " Арена Армеец София ".

Селекционерът Николай Желязков заложи на титулярна шесторка с разпределител и капитан Георги Сеганов, диагонал Радослав Парапунов, посрещачи Александър Николов и Мартин Атанасов и центрове Светослав Гоцев и Стефан Чавдаров, а либеро беше Владислав Иванов. В течение на дуела от пейката влязоха Николай Колев и Добромир Димитров.

С изключение на първия гейм, в който американците имаха тотално предимство, нашите волейболисти играха равностойно. Пропуснати шансове в решаващите моменти обаче лишиха тима ни най-малкото от по-почетна загуба и най-малко една точка за класирането.

За следващ път от началото на новия сезон над всички в българския състав беше 18-годишният Николов, забил 17 т. (3 аса). Парапунов добави 15 т. (2 блока), а Атанасов приключи с 11 т. (2 аса).

Реализатор №1 в дуела стана диагоналът на Съединените щати Кайл Енсинг с 20 т. (1 ас, 2 блока). С двуцифрен актив за успеха способстваха и двамата посрещачи на американския отбор - Аарън Ръсел с 16 т. (4 аса, 2 блока) и Тори Дефалко с 12 т. (2 аса).

Поражението беше второ следващо за България след срамното показване против Австралия ден по-рано и общо шесто от седем изиграни мача във VNL през 2022 година С актив от 6 т. (1-6) нашите изпреварват в класирането единствено австралийците, които са на последната 16-а позиция с 2 т. (1-6). Начело във краткотрайното нареждане са Франция и Полша с по 18 т. (6-1), а Съединени американски щати са трети със 17 т. (6-1).

В последния си мач пред родна аудитория на следващия ден вечер от 20:00 ч. националите ни ще се изправят против Бразилия (4-3, 12 т.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР