Българският национален отбор по тенис допусна втора загуба в домакинския

...
Българският национален отбор по тенис допусна втора загуба в домакинския
Коментари Харесай

Загуба на двойки опря България до стената срещу Мексико

Българският народен тим по тенис позволи втора загуба в домакинския мач против Мексико и е на крачка от проваляне в дуела от Световна група II на международното състезание за мъжки отбори. След като през вчерашния ден двата състава си размениха по един триумф в първите срещи на сингъл, в откриващия дуел на двойки от днешната стратегия в столичната зала " София " дуетът ни Александър Лазаров и Габриел Донев отстъпи с 4:6, 4:6 пред Ханс Хах Вердуго и Мигел-Анхел Рейес-Варела.

Първоначално като сътрудник на Лазаров беше деклариран Адриан Андреев, само че в последна сметка беше решено 19-годишният гений да бъде съхранен за заключителните мачове на сингъл довечера. Включването на Донев се оказа добър ход на капитана Теодор Бачев и новосформираният български тандем изигра постоянен мач против намиращите се надлежно на 133-то и 104-то място в международната класация на двойки опитни мексиканци.

" Мисля, че изиграхме един доста добър мач, само че това на процедура са играчи от Топ 100 на двойки - разяснява Лазаров. - Допуснахме някои дребни неточности, които за жалост се оказаха решаващи в края. "

" Смятам, че показахме чудесна игра и за какво не в бъдеще да създадем една непрекъсната двойка дружно - добави и Донев. - Противопоставихме се на двама доста мощни тенисисти на двойки, които изпълняваха съвършени сервиси. "

Решаващи за крайния излаз на дуела в София ще бъдат синглите сред първите ракети в двата отбора - Димитър Кузманов (№268 в света) и Херардо Лопес Виясеньор (№560), и вероятно по-късно сред вторите избори на двамата треньори - Андреев (№382) и Луис Патиньо (№983).

В историята има единствено два мача за Купа " Дейвис ", в които отборът на България е реализирал поврат от 1-2, и двата като хазаин в столицата - против Белгия през 1973 година и против Полша през 1993 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР