Българският национален отбор по футбол слезе с три места надолу

...
Българският национален отбор по футбол слезе с три места надолу
Коментари Харесай

България се смъкна в класацията на ФИФА

Българският народен тим по футбол слезе с три места надолу в месечната класация на ФИФА и заема към този момент 71-о място, откакто започва 2021-а година като 68-и в света. Нашите паднаха два пъти на старта на Световните квалификации в група " С " - от Швейцария и Италия, само че взе точка при визитата си на Северна Ирландия. 

Българите имат 1339.03 точки, като преди този момент активът ни е бил 1350. Преди нас към този момент са тимовете на Ирак, Салвадор и КанадаЕдин от нашите противници в квалификациите - Италия, показва сериозен скок и напредна от 10-о на седмо място. 

Другият тим, който бележи сериозен растеж, е Дания - също с три победи в трите си мача. Тимът влезе в топ 10, откакто беше 12-и преди месец. На а върха си остава Белгия с 1780.38 точки, следван от отбора на Франция с 1757.3 точки, а трети е Бразилия с 1742.65. 

От този месец ФИФА вкарва нов метод за пресмятане на салдото на всеки тим, като към този момент точките няма да бъдат кръгло число, а дробна стойност с акуратност до стотни. По този метод съвсем няма да има тимове, които да са с еднакъв актив и да разделят едно и също място. единствено две двойки от всичките 210 тима имат идентичен баланс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР