Българският национален отбор по футбол постигна първата си победа за

...
Българският национален отбор по футбол постигна първата си победа за
Коментари Харесай

България най-сетне победи! Лъвовете с класика срещу 195-ата футболна сила в света

Българският народен тим по футбол реализира първата си победа за календарната 2020 година. Едва през месец ноември, дочакахме селекцията на Георги Дерменджиев да ни донесе най-малко малко позитивни страсти, разбивайки Гибралтар в надзорен мач с 3:0. " Трикольорите " бяха всемогъщ стопанин на терена и не оставиха никакъв късмет на 195-ия в ранглистата на ФИФА.

Домакините свършиха своята работа още до почивката, когато паднаха и всички попадения в мрежата на Голдуин, дело на Цветков, Йомов и Илиев.

Тазвечерната инспекция бе отлична опция за националния селекционер, който видя в игрова конюнктура на част от по-младите ни и перспективни футболисти като: Виктор Попов, Доминик Янков, Здравко Димитров, Светослав Ковачев и така нататък
 Снимка 504927
Източник:

След четири дни ни следва надалеч по-отговорен дуел. Домакинство на Финландия в Лига на нациите. Победата против скандинавците е наложителна, защото сме застрашени от изпадане в Дивизия С.

Срещата започва с тотална доминация на нашия отбор, като " лъвовете " бяха изключително дейни по крилата, където Йомов и Иванов реализираха поредност от сполучливи рейдове. При един от тях, стражът Голдуин скочи да улови висока топка против Галин Иванов, само че последва несъзнателен конфликт, след който остана на земята. Отбраната на гостите не се оправи с изчистването на кълбото и Митко Илиев върна хитро обратно за Александър Цветков. Капитанът на Берое насочи мощен шут от границата на наказателното поле, трансформирал се в гол. Съперникът на България леко се разсърди от развоя на събитията, защото контузеният им пазач лежеше по време на цялата ни голова акция.
 Снимка 504928
Източник:

Гибралтар опита да се върне бързо в мача, възползвайки се от нашата уязвимост при статичните положения. И новобранецът не бе надалеч от изравняването, само че центрираната топка на далечната греда на откри Бадър.

Не бе минал и четвърт час от началото на контролата, когато резултатът към този момент бе 2:0 за България. Страхил Попов направи едно от нормалните си включвания по фланга, след което комбинира с Йомов. Крилото на ЦСКА се нуждаеше единствено от едно допиране, с цел да се освободи от бранител на съперника и с техничен шут в далечния ъгъл не остави късмет на Голдуин.

Класиката умерено можеше да бъде реалност в 17-ата минута. Вратарят на гибралтарците не се намеси добре при центриране на Попов и Галин Иванов имаше опцията да насочи към опразнената врата. За негов малшанс, топката прелетя малко над горната греда.
 Снимка 504929
Източник:

Отбраната на българския конкурент работи извънредно разсеяно и направи поредност от " дарове " на " трикольорите ". Ако бяха малко по-концентрирани в завършващата си фаза, до 30-ата минута с попадение към този момент можеха да се поздравят Митко Илиев и Галин Иванов.

Мартин Луков лекичко се пораздвижи в 42-ата минута, когато центриране от фаул докара до напрежение в наказателното ни поле. Страхил Попов ловко блокира с тяло нападателя на гостите и след първичната неустановеност, стражът на Локо (Пд) се намеси уместно.

Поредният гол за България бе регистриран секунди преди сигнала за отмора. Георги Йомов центрира меко от корнер, Димитър Илиев се пребори за позиция в полето на противника и с глава насочи към долния десен ъгъл на безпомощния Голдуин.
 Снимка 504939
Източник:

Второто полувреме не лиши по никакъв метод от интензитета в българските офанзиви. В 48-ата минута Димитър Илиев насочи технично от границата на наказателното поле, само че ударът му бе относително слаб и елементарен за избавяне.

Появата на крилото на Левски - Здравко Димитров очевидно раздвижи лявата зона на нашата офанзива. В 85-ата минута той развинти съперников бранител, след което опитва центриране към Краев. Нападателят остана под топката, само че късмет за компактен изстрел се откри пред Виктор Попов. Изпълнението му беше неопределено, само че можеше да се трансформира в пас и за Светослав Ковачев, който обаче закъсня с реакцията си.
 Снимка 504933
Източник:

До края срещата неизвестно за какво се изнерви, а виновници за това бяха гостите. Резервата Каскарио беше в епицентъра на събитията, откакто направи жестоко нарушаване против Ковачев, което вбеси даже мил човек като селекционера Дерменджиев.

След четири дни на националите ни следва дуел в Лига на нациите, като от 19:00 домакинстваме на Финландия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР