Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще бъде в

...
Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще бъде в
Коментари Харесай

Ясен първият от съперниците на България за предквалификациите за Евробаскет 2025

Българският народен тим по баскетбол за мъже ще бъде в група с Португалия и още два отбора в предквалификациите за Европейското състезание за мъже през 2025 година.

Международната баскетболна централа (ФИБА) удостовери, че в тази фаза на пресявките ще се включат общо 12 отбора, които ще бъдат разпределени в три групи по четири. Останалите участници, с изключение на България, са отборите на Австрия, Хърватия, Кипър, Дания, Северна Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия и Швейцария.

Съставите на Австрия, Румъния и Дания стигнаха до тази фаза на евроквалификациите откакто завоюваха групите си от предходния стадий, а Швейцария и Норвегия се класираха като вторите в подреждането с най-хубави индикатори.

Кипър пък е един от домакините на Евробаскет 2025, дружно с Латвия и Финландия и взе участие в пресявките, само че ще се класира автоматизирано за шампионата на Стария континент.

Подобно на селекцията на Росен Бачорски, отборите на Хърватия, Северна Македония, Полша, Португалия и Словакия се включват в предквалификациите за европейското състезание по баскетбол след 3 години, откакто отпаднаха в първата фаза на пресявките за Световното състезание през 2023 година.

Тези тимове към този момент бяха авансово разпределени в трите групи, а чоп на 14 юли в Мюнхен, Германия, ще дефинира другите два отбора в тях, като по един от въпросните отбори ще бъде измежду трите спечелили в предварителните групи – Австрия, Румъния или Дания и по един от останалите - Норвегия, Швейцария и Кипър.

Разпределението все още:

Група D: Словакия, Република Северна Македония

Група E: Хърватия, Полша

Група F: България, Португалия

Победителите от трите групи, плюс Кипър, ще се класират за същинската фаза на евроквалификациите.

Осемте отбора, които не съумеят да създадат това в тази фаза, ще се причислят към четирите тима (Ирландия, Косово, Албания и Люксембург), които останаха последни в предходния стадий и по този начин ще бъдат избрани последните четири класирали се за квалификациите.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР