Българският национален отбор допусна много тежко поражение още във 2-ия

...
Българският национален отбор допусна много тежко поражение още във 2-ия
Коментари Харесай

България загуби тежко от Иран на Световното по волейбол

Българският народен тим позволи доста тежко проваляне още във 2-ия кръг на Световно състезание по волейбол . България падна с 1:3 (21:25, 20:25, 25:22, 19:25) от първенеца на Азия Иран и направи доста тежка задачата си на шампионата, който се организира у нас и в Италия.
Иран влезе надалеч по-добре в мача, откакто небрежно съумя да поведе и да стигне до конфортен задатък в заключителната фаза на първия гейм. България се опита да направи късен поврат, само че при 21:22 Николай Николов сбърка съществено. Той можеше да осъществя контраофанзива, само че се тормози и върна с подаване обратно. По този метод не беше проведена добра офанзива и Иран още веднъж съумя да поведе безапелационно - 0:1.
Във втория гейм Скримов и Пенчев се разиграха, само че Сеганов продължи да е неакуратен в подаванията си, до момента в който Учиков и Градинаров бяха извънредно неефективни от зона №2. Иран пък играеше с огромно многообразие и умерено взе задатък след първата техническа пауза и не го изпусна до самия край - 0:2 след 20:25.
В третия гейм водени от двамата посрещачи " лъвовете " съумяха да стигнат до спечелването му. В него заиграха и центровете, откакто Виктор Йосифов и Светослав Гоцев осъществиха няколко отлични блокади. В края на гейма решаващи офанзиви на Йосифов, Скримов и Учиков донесоха триумфа с 25:22.
Четвъртият гейм вървеше точка за точка, когато Пенчев осъществя две следващи точки от сервис - 10:7. За страдание, резултатът беше подравнен при 12:12, а водачът на тима Тодор Скримов получи травма . Това смъкна тонуса в редиците на Пламен Константинов и последваха неточности на Учиков и Братоев, довели до 14:16. До края иранците задържаха решително своя задатък, който даже усилиха при 17:20. Разликата беше смъкната до 1 при 19:20, само че офанзива на Иран и два пропуща на Братоев доведоха резултата до 19:22.
Подробности и фотоси от България - Иран вижте в Sportlive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР