Българският национал Айк Мнацаканян отпадна от олимпийския турнир по класическа

...
Българският национал Айк Мнацаканян отпадна от олимпийския турнир по класическа
Коментари Харесай

Жалко! Мнацканян се сбогува с Париж 2024

Българският национал Айк Мнацаканян отпадна от олимпийския шампионат по класическа битка в категория до 77 кг. 

Той претърпя проваляне на на осминафиналите по-рано през днешния ден с 0:2 точки от поставения под номер 2 в схемата европейски отличник от Рим 2020 и вицешампион от последните две Световни шампионати Санан Сулейманов (Азербайджан).

В следствие Сулейманов се класира за полуфиналите с триумф над унгареца Золтан Левай по критерия за последна маркирана точка след 1:1 и по този начин Мнацаканян резервира очаквания за класиране за репешаж за бронза, само че наложително изискване за това беше роденият в Грузия азер да доближи финала във вечерната сесия.

В полуфиналите, обаче, Сулейманов, който взе участие в конкуренцията с проблем в лявото бедро, което беше съществено превързано във всичките му срещи, загуби с 1:6 точки от Демеу Жадраев (Казахстан) и не съумя да изтегли българския национал до бараж за орден.

Опитният 34-годишен Жадраев поведе с 6:0 в средата на първата част и до края нямаше особени проблеми да резервира преимуществото си. Така в разногласието за златото на следващия ден той ще се изправи против бронзовия медалист от Световното състезание в Белград 2023 Нао Кузака (Япония), който надви с 3:1 точки в другия полуфинал над първенеца от последните три Европейски шампионати Малкас Амоян (Армения).

Най-сериозното достижение в кариерата на казахстанеца е сребърното отличие от Световното състезание в Париж 2017, само че в категория до 71 кг.

От българите Кирил Милов отпадна по-рано през днешния ден в първия кръг на репешажите за бронза при най-тежките до 130 кг, а последният трети представител на страната в класическия жанр - европейският първенец от Рим 2020 Семен Новиков, ще стартира олимпийското си присъединяване в сряда против Турпал Али Бисултанов (Дания) при 87-килограмовите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР