Българският народ има повод за гордост. Националите по минифутбол станаха

...
Българският народ има повод за гордост. Националите по минифутбол станаха
Коментари Харесай

Голям успех! България втора в света

Българският народ има мотив за горделивост. Националите по минифутбол станаха втори в света и реализираха най-високото класиране в историята на българския футбол. За следващ път нацията е обединена от спортните ни достижения. През последните дни минифутболът ни накара да си напомним позабравените усеща на горделивост и национализъм.
България изигра седем мача на международното състезание в Кейп Таун. В груповата фаза " лъвовете " срещнаха надлежно Оман (2:3), Ирландия (4:1) и Нигерия (2:0).

На 1/8-финала победихме Германия след осъществявания на дузпи - 0:0 в постоянното време. На 1/4-финала България изигра най-лудия си мач откакто обърна Колумбия, след три гола в последните четири минути за крайното 3:2. Отново след осъществявания на дузпи " трикольорите " отстраниха Израел на полуфинала 1:1 в постоянното време. Във финалният дуел Аржентина победи националите ни с 2:1

С златни букви в историята на българския футбол ще останат имената на осем патриоти популяризирали България на 13 000 км: Тодор Малинов, Васил Гуджев, Спас Милушев, Христо Чалъков, Йордан Милиев, Николай Петров, Николай Павлов, както и Пламен Божидаров, който е основен управител на отбора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР