Българският нападател Валери Божинов пристигна във Враца, научи Sportal.bg. Бившият

...
Българският нападател Валери Божинов пристигна във Враца, научи Sportal.bg. Бившият
Коментари Харесай

Божинов пристигна във Враца, Ботев на крачка от мечтан трансфер

Българският нападател Валери Божинов дойде във Враца, научи Sportal.bg. Бившият национал е спряган за трансфер в Ботев (Враца), където треньор е неговият втори татко Сашо Ангелов. 32-годишният състезател сега е свободен сътрудник, откакто разтрогна своя договор с Риека през месец август. Футболистът към момента няма контракт с новака в Първа лига, като е дошъл в града, с цел да се види с татко си, а също по този начин да се срещне и с управлението на клуба, само че към момента двете страни не са си стиснали ръцете.

Очаква се Божинов даже да организира първа подготовка със " зелените ", защото поддържа всекидневно форма. През последните 15 дни нападателят се готвеше самостоятелно в Белград, до момента в който чакаше предложение от задграничен клуб, което обаче не пристигна. Именно заради това фантазията на шефовете на Ботев (Враца), един от най-хубавите български футболисти през последните 15 години да облече екипа на отбора, е повече от жива.

Ако Божинов подпише с Ботев, това ще бъде клуб №15 в кариера му. Интересен факт е, че той се е разписвал в рекордните за роден футболист 13 разнообразни клуба - Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака и Лозана, като е играл в осем разнообразни страни - Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай, Швейцария и Хърватия. Единствено за Риека не съумя да запише нито едно попадение в формален мач, а единствено една асистенция в единствените 14 минути, които записа в хърватското състезание през месец май.

В България Валери Божинов има общо 20 мача и 8 гола с екипа на Левски, които е записал сред " А " група и Купата на България. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР