Българският морски флот направи много сериозна инвестиция, като купи 3

...
Българският морски флот направи много сериозна инвестиция, като купи 3
Коментари Харесай

Български морски флот с грандиозна инвестиция

Българският морски флот направи доста сериозна инвестиция, като купи 3 влекача за по 5 милиона евро, научи БЛИЦ. Още през вчерашния ден в региона на Морска гара - Варна се организира публична гала по именуването на нов морски влекач, издигнат от корабостроителния и кораборемонтен цех „ МТГ Делфин “.

Най-модерният морски влекач в българските пристанища ще получи името ALCOR. Корабът е издигнат за Параходство " Български морски флот " АД и ще плава под български байрак. ALCOR е с дължина 27,6 м и се задвижва от два мотора Caterpillar, всеки от които с мощ 1800 к.с. Влекачът разполага и с две въртящи се колонки с винтове в дюзи, което му дава опция да маневрира и при сложни за други влекачи условия.

Корабът ще може да прави както пристанищни, по този начин и морски буксировки, защото има безграничен регион на корабоплаване. Строителството на ALCOR бe осъществено под наблюдението на варненския клон на класификационната организация Bureau Veritas. Характеристиките на влекача, потвърдени по време на ходовите тествания, го трансформират в най-модерния сходен съд в българските черноморски пристанища. Още на стадий планиране в него са отразени най-новите трендове в развиването на този клас профилирани морски съдове.

От „ МТГ Делфин “ разясниха, че построяването на ALCOR съставлява още една стъпка напред по посока на одобряването на компанията като водещ корабостроител в района на Черно и Средиземно море при дребните и междинни профилирани кораби с висока степен на интеграция.

" Такъв влекач в Български морски флот не сме имали в цялата 125-годишна история. Честита нова облага, моряци! Поръчахме още два. Вие го заслужавате! ", написа във Facebook Кирил Домусчиев, ръководител на Надзорния съвет на Български морски флот. " В близко бъдеще ще се закупят още две влекача, което ще бъде голям авторитет за България ", уточни пред БЛИЦ Домусчиев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР