Българският министър-председател ще има затруднения да се задържи на власт,

...
Българският министър-председател ще има затруднения да се задържи на власт,
Коментари Харесай

AFP: Партиите на протеста заплашват властта на Борисов

Българският министър-председател ще има усложнения да се задържи на власт, след днешната относително висока изборна интензивност, която вкарва в Народното събрание партии, оглавили митингите през лятото и оповестили се против битката с корупцията в страната.
Екзитполовете предвиждат неговата десноцентристка партия ГЕРБ да остане най-голямата партия в Народното събрание, само че единствено с към 25% от гласовете, спрямо 33,5%, които завоюва преди четири години, отбелязва организация France Presse, представена от БГНЕС.
Опозиционната социалистическа партия и новата партия срещу статуквото „ ИТН ”, учредена от артиста Слави Трифонов, се съревновават между тях за второто място, а други две протестни партии, които отхвърлят ръководството на Борисов, също се чака да влязат в Народното събрание.
След десетилетие на доминиране в българската политика Борисов има малко естествени съдружни сътрудници.
Не могат да бъдат изключени седмици на договаряния или даже следващи изключителни парламентарни избори, което значи, че България - най-бедната членка на Европейския съюз, може да има усложнения да употребява отделените от Европейски Съюз 750 милиарда евро фондове за възобновяване от пандемията от ковид в Европейски Съюз.
Бивш пожарникар и телохранител, Борисов, 61-годишен, се опита да потвърди триумфите си в модернизирането на скърцащата инфраструктура на България в сдържана акция, откакто предходната година известността му беше подкопана от всеобщи манифестации против корупцията и властта на олигарсите.
„ Виждаме очертанията на една нова България, където Борисов може да продължи да печели избори със своите големи административни и финансови запаси, само че не може да задържи властта “, сподели Христо Иванов, водач на партията „ Демократична България “, участваща в митингите през предходната година.
Опциите за създаване на коалиция пред партията на Борисов се стесняват от появяването на анти-истеблишмънтската партия „ ИТН ” на известния ефирен водещ и шоумен Слави Трифонов. Социолозите от Gallup International го сложиха на второ място пред социалистите – обичайна съпротива на Борисов в Народното събрание.
 Борисов разяснява резултата от двора си и заприказва за обединяване с съперниците (ВИДЕО) Борисов разяснява резултата от двора си и заприказва за обединяване с съперниците (ВИДЕО)
Първи коментар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов след оповестяването на предварителните изборни резултати. Той направи изказване във Faceb...
54-годишният Трифонов, чиито концерти, изпълнени с патриотични песни, притеглят хиляди, отхвърли ръководството и обединения както с ГЕРБ, по този начин и със социалистите.
" Демократична България ", една от най-водещите извънпарламентарни сили в всеобщите митинги предишното лято, завоюва към 10-11%, сочат изследванията. Поредната протестна партия, „ Изправи се! Мутри вън! ” също ще влезе в новия парламент.
Протестиращите през предишното лято по площадите в България упрекнаха Борисов, че е ухажвал локалните олигарси и е насочил помощта от Европейски Съюз към бизнеси, близки до ГЕРБ – нещо, което той отхвърля.
България се дефинира като най-корумпираната страна членка на Европейски Съюз съгласно Transparency International. Неотдавнашен отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за правата на индивида акцентира сериозните проблеми с независимостта на правосъдната система и свободата на медиите в страната.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР