Българският министър-председател Бойко Борисов даде първия тласък за цялата подкрепа,

...
Българският министър-председател Бойко Борисов даде първия тласък за цялата подкрепа,
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Македония: Бойко Борисов бе европейският лидер, който даде тласък на нашата евроатлантическа интеграция

Българският министър-председател Бойко Борисов даде първия подтик за цялата поддръжка, която получихме за евроатлантическата ни интеграция. Негово бе посланието: На нас ни оказа помощ Европа, в този момент ние да помогнем на съседите си. С тези думи министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров се обърна към вицепремиера и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Двамата разговаряха в Букурещ в границите на неофициалната среща на външните министри от Европейски Съюз с техните сътрудници от Западните Балкани.

“Много постигнахме за една година, само че имаме и още работа. След бизнесфорума в Скопие мога да потвърдя, че има голям интерес на българския бизнес към вашата страна. Но преди този момент би трябвало да си оправим пътищата, жп връзките, да насърчим културния обмен”, сподели вицепремиерът Захариева.

Като образец за отличните връзки сред жителите на двете страни тя даде и постановката “Братя Карамазови” от Достоевски, която режисьорът от Република Македония Деян Пройковски ще сложи в Народния спектакъл в София. Режисьорът е приключил НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

Димитров даде обещание да пристигна за премиерата на постановката, в която вземат участие изтъкнати артисти като Владо Пенев, Деян Донков, Марин Янев и Ана Пападопулу.

“Заедно постигнахме нов дух в връзките ни. Благодаря ви, че освен първи признахте нашата страна, само че и в този момент първи дадохте мандат за сключване на присъединителния ни протокол към НАТО”, съобщи още Никола Димитров.
Двамата министри ще се срещнат напълно скоро в София, с цел да приготвят идващото взаимно съвещание на държавните управления на двете страни, чийто хазаин ще е България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР